28.5 C
Lloret de Mar
Foto de família del primer TTM (Fundació Climent Guitart)

Fomentar el talent en el sector turístic, l’objectiu del TTM

La Fundació Climent Guitart ha impulsat aquest nou congrés, anomenat Tourist Talent Management (TTM), que pretén posar sobre la taula una problemàtica que s'ha accentuat els últims anys.

Foto de família del primer TTM (Fundació Climent Guitart)

Darreres Notícies

La Fundació Climent Guitart ha impulsat la primera edició de l’anomenada TTM, la Tourist Talent Management. La iniciativa complementa el BTM, que és el Business Tourism Market, i ha comptat amb la col·laboració de la Fundació CETT de Barcelona i la Fundació Jordi Comas de Platja d’Aro.

Roberto Torregrosa, patró de la Fundació lloretenca, explica que, de fet, la idea va néixer durant l’última edició del BTM i, des d’aleshores, han treballat per poder comptar amb un cartell de luxe per posar sobre la taula la necessitat de fomentar el talent en tots els àmbits del sector de l’hostaleria. 

Un moment del TTM 2022 (Fundació Climent Guitart)
Un moment del TTM 2022 (Fundació Climent Guitart)

Segons Torregrosa, la cita va anar molt bé, amb uns 130 assistents presencialment, a banda de les persones que van seguir l’esdeveniment a través de l’streaming que es va fer. 

Torregrosa està d’acord en què arran de la pandèmia hi ha una manca important de talent al sector turístic, però també reconeix que la problemàtica ve de fa temps i que la crisi del coronavirus només l’ha accelerat.

“Sí que hi ha hagut un transfuguisme, però també hem de fer autocrítica, teníem alarmes en el sector, des de fa temps el sector deixava de ser atractiu”

Roberto Torregrosa

Tot i que hi ha moltes empreses que han ofert males condicions laborals a les seves plantilles, el representant de la Fundació Climent Guitart, que és director de la cadena Guitart Hotels, lamenta que sovint es generalitzi i recorda que són molts els empresaris que actuen de manera correcta.  

Cristina Cabañas, a la primera edició del TTM (Fundació Climent Guitart)
Cristina Cabañas, a la primera edició del TTM (Fundació Climent Guitart)

No obstant això, creu que ara és un bon moment per buscar el pacte pel talent, que és molt necessari per al sector. Però aconseguir talent no vol dir només que la plantilla es formi, sinó que cal oferir incentius a canvi. I aquests incentius, matisa Torregrosa, no han de ser només econòmics. 

“Talent significa formació i talent significa com i de quina manera captem i fidelitzem, com i de quina manera promocionem i ajudem que les persones que treballen als nostres establiments puguin formar-se i avançar”

Roberto Torregrosa

Per afrontar la situació, Roberto Torregrosa remarca que el sector cal que faci una reconversió, però no només per part de l’empresa, sinó que s’ha de fer de la mà de l’administració, els agents socials i l’acadèmia.

“Les noves generacions ja no necessiten només una conciliació entre lo familiar i lo laboral, sinó també amb el temps d’oci”

Roberto Torregrosa

Per tant, el sector turístic està en un moment important per definir com ha de ser el seu futur per tornar a captar el talent que s’ha perdut els últims anys, però Torregrosa reconeix que serà un procés lent, ja que el món turístic passa per un moment molt delicat i ple d’incerteses.

“Evidentment, no podem passar del blanc al negre, i més sobretot després d’una pandèmia, en què recordo que el sector està a la uci, amb una recuperació, però amb molta incertesa encara”

Roberto Torregrosa

Per fomentar la formació de les plantilles, Roberto Torregrosa anima tots els empresaris a esgotar les subvencions de la Fundae que atorga l’Estat espanyol i que ara mateix, malauradament, molts no utilitzen.

La primera edició de la TTM s’ha fet a Barcelona, amb la intenció de convertir-la en una cita anual, que cada any es farà a una província catalana diferent. L’any que ve toca Girona.

spot_img

El + Vist