16.5 C
Lloret de Mar
Els regidors d'ICV-EUiA, Xavier Rodríguez Pacios i Miquel Gràcia

ICV-EUiA presenta fins a tres mocions en el ple del proper 9 d’octubre

Demana la creació d'una oficina de memòria històrica, més personal per a les USEE i l'adhesió a la xarxa de ciutats per la bicicleta.

Els regidors d'ICV-EUiA, Xavier Rodríguez Pacios i Miquel Gràcia

Darreres Notícies

El proper dilluns, 9 d’octubre, hi ha plenari, que es va posposar, i el grup d’ICV-EUiA hi presenta fins a 3 mocions. La primera demana la creació d’una oficina de memòria històrica. Aquesta proposta arriba després que el Parlament aprovés una llei per declarar nuls els tribunals franquistes i les sentències derivades des de la guerra civil fins al restabliment de la democràcia. Segons el grup a l’oposició, molts municipis de l’estat compten amb aquest organisme, que té per objectiu ajudar en aspectes burocràtics a totes les persones afectades per aquesta qüestió.

La segona exigeix més personal per a les Unitats de Suport d’Educació Especial de les escoles de Lloret. Ara, hi ha dues vetlladores, una a l’Àngels Alemany i una altra al Pompeu Fabra. Des d’ICV-EUiA consideren que cal una tercera, per garantir un servei de qualitat, per aquells alumnes que necessiten una atenció especial.

I la darrera de les mocions que presentarà la coalició proposa l’adhesió de l’Ajuntament de Lloret de Mar a la xarxa de ciutats per la bicicleta. Va néixer fa 8 anys i, fins al moment, la formen més de 400 municipis. La finalitat és poder rebre assessorament per a la creació de carrils bici, així com tenir eines per integrar-los a la ciutat de la millor manera possible. A més, també s’inclou la creació d’un cens de bicicletes robades i gestió d’assegurances pels ciclistes.

El portaveu del grup municipal, Xavier Rodríguez Pacios, espera que les tres mocions s’aprovin per unanimitat, ja que considera que “són unes mocions que no tenen cap contingut polític que creï una fricció. En el cas de la xarxa de ciutats per la bicicleta, és un servei que Lloret necessita; en el cas de les USEE, és reconèixer que hi ha una necessitat; i en l’oficina de memòria històrica, és donar un assessorament burocràtic a famílies que tenen represàlies per temes franquistes”.

Tot plegat, es debatrà aquest dilluns, 9 d’octubre, a la sessió plenària. Començarà a les 18 hores i la podran seguir en directe a través de Nova Ràdio Lloret (90.2 de la FM, www.novaradiolloret.org, Facebook i Twitter).

spot_img

El + Vist