10.3 C
Lloret de Mar

ICV – EUiA vol que les companyies de telefonia mòbil paguin per l’ús del sòl

Aquests dies l'equip de govern estudia aquesta i la resta de propostes que han presentat la resta de grups, amb l'objectiu d'aprovar les ordenances fiscals del 2017 al proper ple municipal.

Les ordenances es debatran al proper ple
Les ordenances es debatran al proper ple

Darreres Notícies

ICV-EUiA proposa que l’Ajuntament faci pagar les operadores de telefonia mòbil per l’ús del sòl, del subsòl i del vol de la via pública. Una taxa que fins ara no s’havia cobrat mai –ja que aquestes empreses estaven exemptes de pagar tributs locals-, però que l’Ajuntament de Madrid l’aplicarà perquè, després de deu anys de litigi, una sentència del Tribunal Suprem li dóna llum verd.

servicios profesionales jimenez

El portaveu de la coalició, Xavier Rodríguez Pacios, creu que és de justícia cobrar aquesta taxa perquè són empreses que facturen quantitats de diners molt elevades. El regidor calcula que amb la taxa es podrien aconseguir uns 300.000 euros l’any.

D’altra banda, la coalició també proposa que els usuaris paguin només per l’aigua que consumeixin, sense un mínim predeterminat. I la tercera proposta destacada dels ecosocialistes és que els guals privats siguin més cars com més cotxes càpiguen a l’aparcament.

ICV – EUiA va presentar aquestes i altres propostes en una assemblea oberta als veïns dissabte passat. Allà mateix, la coalició es va comprometre a fer una revisió profunda del global de les ordenances fiscals en el termini d’un o dos anys.

Per la seva banda, l’equip de govern analitza aquestes propostes i les que ha presentat la resta de l’oposició. El regidor d’Hisenda, Albert Robert, explica que aquest any s’ha canviat el tarannà i abans de presentar la seva proposta, l’equip de govern ha volgut rebre les de la resta de grups.

Aquests dies el govern analitza les propostes i la previsió és poder fer una reunió amb tots els grups a finals d’aquesta setmana o principis de la vinent. El regidor ha avançat, això sí, que la intenció és congelar pràcticament totes les taxes i impostos i, en cas que l’Estat incrementi el valor cadastral, es baixaria el gravamen perquè l’afectació final per als veïns sigui mínima.

Recordem que les ordenances fiscals d’aquest any van estar marcades per l’increment d’un 7% de l’IBI. Un impost que el responsable d’Hisenda ha assegurat que el 2017 no es tocarà.

La previsió és poder debatre les ordenances en el proper ple municipal, previst per dimecres 2 de novembre.

 

spot_img

El + Vist