Aquest 31 de desembre es tanca l’any. Un 2021 que ha estat especialment complicat a Lloret de Mar, com en altres indrets, a causa d’una pandèmia que, lluny de remetre, ha tornat a colpejar amb força arran de la variant òmicron.
Amb rècords de casos de coronavirus arreu i una elevada pressió a l’atenció primària, s’han hagut d’adoptar noves restriccions com el toc de queda nocturn, l’aforament reduït, mascareta obligatòria al carrer i de nou tenim sensació de fatiga pandèmica.

L’alcalde qualifica el 2021 “d’any duríssim, en què -tot i la situació- Lloret ha fet els deures amb tots els àmbits, des del sector del turisme que s’ha mostrat resilient fins al sector cultural i de l’associatiu que ha reprès les activitats”.
Davant de l’any nou que comença, Jaume Dulsat desitja que el 2022 sigui un any “ple de salut i normalitat”.
Amb la mirada posada en Lloret, aquest 2021 es tanca amb tot tipus de notícies. Des dels atacs a la regidoria d’Igualtat i a Can Saragossa, que s’espera que siguin puntuals, al premi internacional per a l’espectacle de drons de l’estiu o bé al fet que enguany hem pogut entrar a dins del Castell d’en Plaja, una de les icones de la vila. Una visita que ha estat tot un privilegi.
La part solidària l’encapçala la Marató, que ha recaptat més de 10.000 euros a Lloret per a la Salut Mental.
Si ens focalitzem en l’àmbit del turisme, la destinació ha estat la seu del primer congrés mundial de turisme esportiu i ha acollit un munt de rodatges, fins i tot de pel·lícules o sèries de Hollywood. Lloret, doncs, està de moda.
Durant aquest any hem sabut que el Rally serà puntuable per primer cop a l’Estat espanyol, que dos lloretencs han actuat a la Sagrada Família, i que des de l’associacionisme s’han pogut recuperar tradicions nostrades com la Tirada a l’Art o la Fira dels Sants Metges.
En aquest 2021, l’institut Rocagrossa ha establert un vincle de qualitat amb els científics del CEAB i l’Ajuntament ha celebrat el primer ple sobre l’estat del municipi, a més de defensar el model de l’escola catalana.