6.7 C
Lloret de Mar

La comunitat Sikh i l’Associació Cultural de l’Índia, solidàries amb els afectats per coronavirus

La Comunitat Sikh ofereix aliments gratuïts mentre que l'Associació Cultural de l'Índia ha fet una donació a Càritas.

Parada de la Comunitat Sikh situada al carrer Vall de Venècia, número 47
Parada de la Comunitat Sikh situada al carrer Vall de Venècia, número 47

Darreres Notícies

La comunitat Sikh de Lloret de Mar ofereix aliments de manera gratuïta per a tots aquells que ho necessitin, arran de la crisi provocada pel coronavirus. Han posat una parada en el supermercat que tenen, des de fa vuit anys, al carrer Vall de Venècia, número 47, on es pot llegir “si ho necessites, agafa-ho”.

El passat 13 d’abril era el dia en què havien de celebrar el Vaisakhi, que commemora la religió sikh, en què un dels missatges és, precisament, el de repartir menjar. Com que no han pogut celebrar l’esdeveniment a conseqüència de la pandèmia, han decidit dur a terme aquesta iniciativa solidària i ajudar als més vulnerables. El fill de Sukhwinder Singh ha parlat en representació de la comunitat Sikh i ha explicat que “la nostra religió ens diu tres coses: despertar i resar, repartir menjar i treballar”.

El sikhisme és una religió nascuda entre l’Índia i el Pakistan, amb uns 25 milions de fidels arreu del món. A Catalunya n’hi ha uns 12.000, mentre que a Lloret conviuen al voltant de 500 persones. Des de fa uns anys, celebren l’anomenada Vaisakhi a la vila, amb una mena de processó en què porten el seu llibre sagrat i que acaba amb un dinar popular per a tothom. Aquest any, com hem dit, no s’ha pogut celebrar a causa de l’estat d’alarma.

Donació de l’Associació Cultural de l’Índia.

Qui també ha fet una aportació solidària aquests dies és l’Associació Cultural de l’Índia. Han donat a Càritas diferents productes, com làctics i verdures, per col·laborar i ajudar a totes les famílies que ho necessitin. Deepansh Dhawan, en representació de l’associació, assenyala que “ho hem fet per ajudar a la gent que ho necessita i animem a tothom a fer les seves aportacions”.

El telèfon d’atenció de Càritas a Lloret de Mar és el 972 37 32 78. A més, també tenen a disposició de qui ho necessiti un correu electrònic: [email protected]

spot_img

El + Vist