13.7 C
Blanes
Assaig del Ball de Plaça del 2018

La Confraria de Sant Elm crida tots els nens i nenes a l’assaig del Ball de Plaça

Es farà avui dilluns, a les 19.30 hores, al pati de l'Erol. Està obert a tots els infants que vulguin participar al Ball de Plaça de concurrència popular de divendres.

Assaig del Ball de Plaça del 2018

Darreres Notícies

Atenció tots els nens i nenes que vulguin ballar el Ball de Plaça de concurrència popular: avui hi ha assaig. La Confraria de Sant Elm ensenyarà als petits com funciona la dansa de Ses Almorratxes i els prepararà per quan hagin de sortir a la plaça aquest divendres, diada de Sant Elm.

El president de la confraria, Ignasi Riera, creu que l’assaig facilita molt les coses als petits. Està obert a totes les edats i pretén transmetre als més petits aquesta tradició tan lloretenca. El Ball de Plaça de concurrència popular es fa cada 26 de juliol i permet als infants sortir a la plaça i ballar amb la seva parella. Una iniciativa que sempre té molt d’èxit.

Ball de Plaça de concurrència popular del 2017 (Tito Llorca)

L’assaig es farà avui a la tarda, al pati de l’Erol, a partir de dos quarts de vuit.

Però, tot i que el Ball de Plaça de concurrència popular és el més destacat d’aquest divendres, la confraria celebra la Diada de Sant Elm amb altres activitats. Començarà la nit abans amb la passada dels obrers de Sant Elm pels principals carrers de la vila anunciant la festa de l’endemà. Serà a partir de les deu.

De cara a divendres, dia 26, a les dotze del migdia es farà una missa a l’església parroquial i a la una, l’ofrena floral d’una corona de llorer en record a totes les persones que han perdut la vida a la mar. Una activitat que, segons Ignasi Riera, avui en dia té molt de sentit, ja que mor molta gent al mar.

Per fer l’ofrena, se sortirà al mar amb creuer des de davant de l’Ajuntament. També a la una, es disputarà el Trofeu Sant Elm de vela, a la platja de Lloret. A primera hora de la tarda, les quatre Obreres i els seus balladors oferiran el Ball de Plaça als usuaris de l’hospital sociosanitari, que no poden baixar fins a l’Ajuntament.

Tot seguit, a la plaça de la Vila, arribarà el Ball de Plaça de concurrència popular. Serà a partir de dos quarts de vuit del vespre. I, per acabar, audició de sardanes amb la cobla La Principal de la Bisbal.

I en el marc de la Festa Major, aquest divendres també hi haurà el castell de focs artificials a la platja de Lloret, a dos quarts d’onze, i el concert de Festa Major amb la Principal de la Bisbal a les onze de la nit a Sa Caleta.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist