1.8 C
Lloret de Mar
Niccolo Ciatti

La falta de dos vigilants al St Trop no hauria influït en la pallissa mortal a un turista

Ho conclou un informe pericial encarregat per la discoteca, que exerceix l'acusació particular en el cas. El crim va tenir lloc el 12 d'agost de 2017 i la víctima va ser el jove italià Niccolò Ciatti.

Niccolo Ciatti

Darreres Notícies

La falta de dos vigilants en la discoteca St Trop’ no hauria influït en una pallissa mortal l’agost del 2017. Ho publica el Diari de Girona, que argumenta que la font és un informe pericial encarregat per la representació del local d’oci nocturn, que exerceix l’acusació particular en el cas. El crim va tenir lloc el 12 d’agost de 2017 i la víctima va ser el jove italià Niccolò Ciatti.

El diari recorda que la discoteca St. Trop’ de Lloret de Mar comptava la nit del 12 d’agost de l’any passat amb nou controladors d’accés que treballaven en la seguretat del local, però no hi havia els dos vigilants de seguretat que establia la normativa d’acord amb l’aforament de l’establiment.

Aquella matinada, uns deu minuts abans de les tres, el jove italià Niccolò Ciatti, de 22 anys, va ser víctima d’una pallissa mortal, el presumpte autor de la qual és a la presó pendent de judici. Ahir, l’advocat de la discoteca i representant de la Fecasarm, Joaquim Boadas, va entregar al jutjat de Blanes que porta el cas, un informe pericial que vol demostrar que la falta d’aquests dos vigilants no va influir en el tràgic desenllaç. Dit d’una altra manera: la mort de la víctima no s’hauria pogut impedir encara que hi haguessin hagut els dos vigilants.

La normativa marca que la discoteca hauria d’haver tingut, com a mínim, quatre controladors d’accés i dos vigilants de seguretat. En no tenir els vigilants, l’Ajuntament va fer tancar el local, que va poder reobrir uns dies després amb la contractació dels dos vigilants.

El que argumenta l’advocat és que el fet que el local hagués doblat el nombre de controladors necessaris -en lloc de quatre en tenia nou- era una clara voluntat de garantir-hi la seguretat; i afegeix que la rapidesa amb què es va produir l’agressió no hauria pogut ser avortada per més vigilants que hi hagués. Un argument que ara referma amb aquest informe pericial, elaborat per Emilio Bolea, pèrit judicial associat a l’Associació de Pèrits Judicials de Catalunya, instructor professional de tàctiques defensives policials i de tècniques de defensa, control i dissenys de seguretat.

A partir de la gravació d’imatges que hi ha de l’agressió al jove i de reconstruir els fets amb públic a la sala, el pèrit estableix que el personal de la discoteca va rebre l’avís de l’incident set segons més tard que es produís i que els tres controladors que s’hi van dirigir van tardar 12 segons.

L’informe pericial destaca que els tres controladors van accedir on s’havia produït l’agressió, a la zona de ball, en fila índia, cosa que indica que es van trobar amb nombroses persones. I insisteix que, si haguessin estat tres o vint les persones de seguretat que s’haguessin adreçat al lloc de l’agressió, haurien hagut d’entrar igualment un darrere l’altre.

L’informe també té en compte que la coça mortal al cap del jove va ser «totalment imprevisible i inevitable, així com també va ser impossible de preveure que es podria produir quan el presumpte autor dels fets va entrar al local». Per això, l’escrit del lletrat al jutjat conclou que la mort de Niccolò Ciatti només és atribuïble a l’agressor.

spot_img

El + Vist