Divendres, 22 gener 2021
14.2 C
Lloret de Mar
Un Habitatge d'Ús Turístic (Airbnb)

La Plataforma d’habitatges d’ús turístic vol que no es limitin el nombre de llicències permeses

L'Ajuntament recorda que el pla especial limita el nombre d'HUT per garantir la bona convivència al municipi, ja que n'hi havia un excés, i creu que ampliar el topall requereix un ampli estudi de la situació.

Un Habitatge d'Ús Turístic (Airbnb)

Darreres Notícies

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

El CH Lloret juga aquest diumenge contra el Taradell

Immersos en la zona de descens, els homes de Xavi Albet disputen un nou partit vital en les seva lluita per la permanència.

La Plataforma d’Habitatges d’Ús Turístic (HUT) de Lloret de Mar demana a l’Ajuntament que permeti obtenir noves llicències a qualsevol punt del municipi. El pla especial que regula els HUT limita el nombre d’allotjaments d’aquest tipus per zones i hi ha alguns espais on ja s’ha arribat al topall.

La plataforma vol que s’eliminin aquests topalls i argumenta que el turisme que s’ha allotjat als seus habitatges ha ajudat a mantenir la temporada turística d’aquest estiu a la destinació.

En els temps complicats que vivim per la crisi del coronavirus, un dels portaveus de l’entitat, Gonçal Pastor, explica que hi ha molts veïns a qui els aniria molt bé poder treure un rendiment econòmic dels seus habitatges i ara mateix no poden. Per això demanen la col·laboració del consisotri.

Des de l’Ajuntament, el regidor d’Acció de Govern, Jordi Sais, matisa que no està prohibit atorgar noves llicències, sinó que el pla especial limita el nombre d’habitatges d’ús turístic perquè n’hi havia un excés a Lloret.

En aquest sentit, el regidor considera que la limitació busca l’equilibri per una bona convivència al municipi. I afegeix que hi ha zones on no s’arriba al límit i s’hi estan atorgant noves llicències. Per això creu que ampliar el nombre d’HUTs permesos en les zones on s’ha arribat al topall necessitaria un ampli estudi de la situació.

La Plataforma d’Habitatges d’Ús Turístic de Lloret de Mar es va constituir fa dos anys i està formada per 19 empreses del sector amb prop d’un miler d’habitatges dels gairebé 3.000 que hi ha a Lloret de Mar. L’entitat es va crear per defensar els interessos del sector i, especialment, per fer front a la limitació d’obtenir noves llicències a Lloret de Mar.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".