15.6 C
Blanes
Un mosquit tigre

La presència de mosquit tigre ha baixat, però tornarà a pujar a mitjan setembre

Els experts apunten que aquesta és la tònica que se segueix cada any i insisteixen en què el més eficaç per evitar les picades és evitar-ne la proliferació.

Un mosquit tigre

Darreres Notícies

Aquests dies ha baixat la presència de mosquit tigre, però es preveu que torni a haver-hi amb abundància a partir de mitjan setembre. Els experts apunten que aquesta és la tònica que se segueix cada any, ja que les altes temperatures fan que l’aigua estancada s’evapori ràpidament i, per tant, no es creï l’hàbitat idoni.

Tot i això, es preveu que durant la segona quinzena de setembre el mosquit tigre proliferi, perquè serà quan les condicions climatològiques siguin més favorables per a la cria d’aquest insecte. Un insecte que es reprodueix de manera trepidant, ja que cada femella pon un centenar d’ous a la setmana.

circo de las estrellas
Santi Escartín en una acció de Mosquito Alert el 2017 (Mosquito Alert)

Santi Escartin, cap de l’àrea educativa de Mosquito Alert, apunta que aquest mosquit és molt fàcil de reconèixer perquè és l’únic de les 3.000 espècies de mosquit que hi ha que té una franja blanca. Es tracta d’una espècie molt molesta perquè actua de dia i una mateixa femella fa diverses picades en un moment.

Santi Escartin alerta que els aparells per repel·lir mosquits, com les polseres o els ultrasons, tenen una efectivitat molt baixa o, fins i tot, nul•la. L’únic que aconsella són els líquids repel·lents que s’apliquen a la pell, tot i que ressalta que el més eficaç és evitar la proliferació dels mosquits. Això s’aconsegueix amb una sèrie de mesures preventives, com treure recipients on es pugui acumular aigua o tenir cura dels diferents punts d’aigua a les residències.

Mosquito Alert és un organisme que s’encarrega de controlar la presència de mosquits. En aquest sentit, a través d’una aplicació del mòbil, els ciutadans poden avisar quan detectin un mosquit tigre.

A banda de donar la informació que l’usuari demani, Mosquito Alert s’encarrega de passar la notificació als agents públics que s’encarreguen de combatre els punts de cria en espais públics, com fa Dipsalut en el cas de les comarques gironines.

Val a dir que Lloret de Mar és un dels primers municipis de Girona on va aparèixer el mosquit tigre, l’any 2008. Des d’aleshores, no ha parat de proliferar. La perillositat principal és que actua com a transmissor de nombroses malalties, com el Zika o el chikungunya. De fet, l’any passat es van detectar els primers casos autòctons de dengue a Catalunya.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist