17.2 C
Lloret de Mar
Mosquit tigre

Control de la proliferació del mosquit tigre al cementiri

Mosquit tigre

Darreres Notícies

El Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter ha estat aquest dilluns i dimarts al cementiri de Lloret. L’objectiu de la visita ha estat comprovar els embornals de l’equipament per saber si hi ha presència del mosquit tigre.

Un insecte que, segons el director de l’organisme, Eduard Marquès, el principal problema és que colonitza ambients on no sol haver-hi mosquits i, per tant, part de la població que no estava afectada pels mosquits, ara sí que rep picades.

Per evitar la proliferació del mosquit tigre, Marquès ha recordat que l’administració du a terme diferents campanyes de conscienciació, sobretot entre els escolars. En el cas de les comarques gironines, més de 30.000 alumnes han participat en els tallers que organitza Dipsalut per aprendre què han de fer per evitar que hi hagi mosquits tigre. Tot i així, segons Marquès, és important que tota la població s’impliqui.

El control que ha fet aquesta setmana el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter coincideix amb la detecció d’un cas a Lloret d’una dona afectada pel virus del Chikungunya; una malaltia tropical, que causa febre i dolor articular i que es pot propagar a través del mosquit tigre.

Tot i així, l’alcalde, Romà Codina, recorda que els controls es fan periòdicament en diferents punts de Lloret. Malgrat la tasca feta per l’ajuntament, l’alcalde coincideix amb Eduard Marquès que la població s’ha d’implicar en la lluita contra el mosquit tigre.

spot_img

El + Vist