Diumenge, 24 gener 2021
11.1 C
Lloret de Mar
El debat d'avui a Platja d'Aro (Taula Gironina de Turisme)

La Taula Gironina de Turisme reprèn els “Debats 2020”, aturats per la pandèmia

Avui s'està fent una jornada semivirtual amb seu a Platja d'Aro per parlar de "Turisme i Economia".

El debat d'avui a Platja d'Aro (Taula Gironina de Turisme)

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

La Taula Gironina de Turisme ha reprès avui els anomenats Debats 2020, que van començar al gener i que es van haver d’aturar al març per la pandèmia. Una iniciativa que va néixer amb la voluntat de debatre els principals reptes de futur del turisme a la província. La jornada d’avui es titula Turisme i economia.

Una jornada que, atesa la situació de pandèmia, es fa de manera semivirtual, amb seu a Platja d’Aro, però que tothom pot seguir en directe a través de les plataformes Zoom o YouTube, on quedarà penjada tota la jornada.

https://www.youtube.com/watch?v=CXMRYKJ3K40&ab_channel=TaulaGironinadeTurisme

La crisi del coronavirus ha obligat a repensar el format, però també a adaptar-ne el contingut. De fet, en el calendari inicial la tercera jornada s’havia de dedicar a l’arquitectura i l’urbanisme, però s’ha prioritzat avançar la d’economia.

La conferència inaugural s’ha titulat Nous temps per a la Costa Brava, i ha anat a càrrec de Joan Cals, catedràtic emèrit del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. La jornada ha seguit amb dues taules rodones: La perspectiva econòmica del turisme a Girona i Anàlisi de les eines de política turística.

Quan acabi tot plegat, arribaran les conclusions, a càrrec de la degana d’Economia de la Universitat de Girona (UdG), Anna Garriga. Jordi Martí explica que precisament un aspecte a remarcar d’aquests debats és que tots compten amb unes conclusions a càrrec de diferents degans de la UdG que es posaran en comú al debat final, que es farà a Lloret.

El president de la Taula Gironina de Turisme, Jordi Martí, recorda que l’objectiu no és tant crear noves línies estratègiques, sinó influir en el pla estratègic de l’Agència Catalana de Turisme. Un pla que a grans trets segueix vigent, tot i que s’haurà de prolongar en el temps. En aquest sentit, Jordi Martí reconeix que a curt termini potser sí que caldrà buscar noves línies d’actuació, però, sigui com sigui, insisteix en què el més important de tot és que la taula pugui influir en aquests plans.

“El que tenim clar és que des de la Taula Gironina de Turisme volem influir en el desenvolupament del pla estratègic de l’Agència Catalana de Turisme”

Jordi Martí

El dos primers Debats 2020, que sí que es van fer quan estaven programats, van servir per analitzar l’oferta turística actual al territori i per tractar la relació del turisme amb el paisatge i el medi ambient. Després del d’avui, quedaran pendents el d’arquitectura i urbanisme a Olot, l’1 de desembre, i la cloenda, el 10 de desembre a Lloret.

taula gironina turisme debats 2020
Un dels debats que es van poder fer (Taula Gironina de Turisme)

Aquestes jornades, que porten per títol El turisme de les comarques gironines, a debat són hereves dels debats Costa Brava, celebrats els anys 1976 i 2004. En aquesta ocasió, però, la intenció és copsar una visió més àmplia de totes les comarques gironines.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.