20 C
Lloret de Mar
Servei d'Atenció Domiciliària (Catalunyapress)

L’Ajuntament aplicarà la tarificació social al Servei d’Ajuda Domiciliària per poder arribar a més gent

Els usuaris hauran de pagar una quota per al servei, que serà diferent en funció de la capacitat econòmica de cadascú. Cs i Lloret en Comú han criticat que és una retallada de serveis socials municipals.

Servei d'Atenció Domiciliària (Catalunyapress)

Darreres Notícies

El ple municipal ha aprovat la creació d’una taxa per a la prestació del Servei d’Ajuda Domiciliària (SAD) amb l’objectiu que el servei arribi al màxim de la ciutadania. Aquest servei ofereix, a casa de l’usuari, suport i atenció personal, com ara la higiene, l’elaboració d’àpats o el control de la medicació, entre altres coses; a més, en cas que les famílies ho necessitin, també es pot oferir suport educatiu.

El SAD es destina a dos col·lectius: d’una banda, a les persones que tinguin reconegut el grau de dependència pels Serveis Socials i, d’altra banda, a les persones que es trobin en situació de risc social, prèvia valoració tècnica.

Fins ara el servei era gratuït per a tothom i a partir d’ara serà de pagament, però amb una tarificació social, és a dir, cadascú pagarà en funció de la seva capacitat. La quota bàsica que s’estableix per al servei és d’11 euros per hora en el cas de les persones que tinguin reconeguda la dependència i 9 euros per hora, les que rebin ajuda social. Segons la renda de cada usuari s’aplicaran diferents franges de descomptes, que poden arribar al 100% del cost en cas que així ho determini l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament.

La mesura ha rebut el suport de tots els regidors, excepte els de Cs i els de Lloret en Comú, que hi ha votat en contra. Aquests dos grups de l’oposició critiquen que hagin de ser els usuaris els que paguin aquest servei. Els comuns consideren que es tracta d’una “retallada sense precedents”. La formació també lamenta que els principals afectats seran el col·lectiu de la gent gran, principals usuaris del servei i sovint amb poca capacitat econòmica per les baixes rendes que cobren.

D’altra banda, el ple també ha aprovat la creació de la taxa pel servei de menjador per al casal d’estiu municipal. El cost serà de 5,75 euros per dia.  

spot_img

El + Vist