7 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament condemna la vulneració dels drets de les dones i nenes iranianes

El ple ha fet una declaració institucional davant dels fets que s'estan produint a l'Iran arran de l'assassinat de Mahsa Amini.

Una manifestació de dones iranianes arran de l'assassinat de Masha Amini (MSNBC News)
Una manifestació de dones iranianes arran de l'assassinat de Masha Amini (MSNBC News)

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret condemna la vulneració de drets humans i, particularment, els drets de les dones i les nenes per part del règim iranià. Per fer palès el seu suport a aquest col·lectiu que viu moments tan complicats, l’alcalde ha llegit una declaració institucional al ple d’aquest dilluns, amb el vistiplau de tots els grups municipals.

La declaració condemna els assassinats de Mahsa Amini i Hadis Najafi a mans de la policia de la moral de l’Iran, així com el de totes les altres víctimes i totes les altres formes de sotmetiment i tortura. En la mateixa línia, es condemna l’empresonament de la periodista Nilufar Hamedi, així com de la resta de periodistes empresonats per haver informat sobre la mort d’Amini i se’n demana l’alliberament, a banda de reclamar el respecte a la llibertat de premsa i informació.

Arran de l’assassinat de Mahsa Amini, milers de manifestants no han parat de sortir al carrer arreu de l’Iran per protestar per les actuacions de la policia de la moral, reivindicar els drets fonamentals de les dones i exigir canvis en la legislació vigent. I, davant de tot plegat, la Unió Europea i els seus estats membres han emès comunicats per instar les autoritats iranianes perquè actuin al respecte.

Lloret de Mar s’ha sumat a aquesta declaració institucional i, a banda de condemnar el règim iranià i qualsevol legislació que obligui les dones a dur vel o qualsevol altra vestimenta, exigeix una investigació exhaustiva i independent dels fets que van provocar la mort de Mahsa Amini i reclama a les autoritats iranianes que assegurin la seguretat física de les dones i homes que s’estan manifestant arreu del país.

A més a més, també es demana a la comunitat internacional que atengui les demandes de les dones iranianes a l’exili, que demanen suport en la seva lluita contra la repressió i la falta de llibertats a l’Iran.

spot_img

El + Vist