17.8 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament defensa el model d’escola catalana

Força Lloret ha portat la proposta al ple davant l’emergència lingüística que ha declarat Plataforma per la Llengua. S'ha aprovat amb una esmena a la totalitat del govern.

Alumnes llegint contes en català (Escola Esteve Carles)
Alumnes llegint contes en català (Escola Esteve Carles)

Darreres Notícies

El ple de Lloret defensa el model d’escola catalana i la necessitat de continuar aplicant i avançant en l’ús social del català mitjançant els Projectes Lingüístics de Centre. Així s’ha aprovat a partir d’una moció de Força Lloret amb una esmena a la totalitat de l’equip de govern.

servicios profesionales jimenez

Força Lloret ha portat la proposta al ple davant l’emergència lingüística que ha declarat Plataforma per la Llengua i arriba en un moment transcendental, ja que fa uns dies el Tribunal Suprem va dictar una sentència que obliga les escoles a fer el 25% de les classes en castellà.

En aquest sentit, la moció denuncia que cap tribunal no pot usurpar la capacitat dels centres educatius de prendre les decisions pedagògiques i didàctiques oportunes per assegurar la formació lingüística i comunicativa de l’alumnat i rebutja aquest nou atac al nervi del sistema educatiu. Segons la moció, aquest atac a la llengua es fa des del desconeixement absolut de la realitat educativa catalana.

L’Ajuntament, a més, s’adhereix al manifest de Somescola.cat per referma el suport al model lingüístic de l’escola catalana i al model de cohesió social que representa.

Com era de preveure, només l’equip de govern i Força Lloret han donat suport a la moció. Cs hi ha votat en contra i Lloret en Comú i el PSC s’han abstingut.

spot_img

El + Vist