8.3 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament modifica la nova ordenança d’habitatges d’ús turístics a petició de la Generalitat

Tots els grups excepte ICV – EUiA van donar-hi suport al ple d'ahir.

Ple municipal d'ahir
Ple municipal d'ahir

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha hagut de fer certes modificacions a la nova ordenança que regula els habitatges d’ús turístic (HUT) arran de les al•legacions presentades per la Generalitat. Tots els grups excepte ICV – EUiA van donar-hi suport.

A més, tal com publicava El Punt Avui, en junta de govern, el consistori va aprovar fa uns dies el pla especial urbanístic d’aquests habitatges i ja és a exposició pública. Mentre no s’aprovi de manera definitiva l’acord, també se suspèn la tramitació i l’atorgament d’autoritzacions de l’activitat d’habitatges d’úst turístic durant el termini màxim d’un any. L’Ajuntament ha optat per no tancar el nombre d’HUT permesos a una xifra exacta, sinó establir un percentatge segons la pressió que suporta cada zona, de manera que Lloret s’ha dividit en diferents àrees, i també en funció dels habitatges construïts.

En algunes zones, segons va explicar el regidor responsable, Jordi Sais, la pressió dels HUT és molt elevada, en concret al nucli antic (amb un 18%) i en urbanitzacions com Serra Brava, on la incidència és d’un 30% aproximadament. En zones en què el percentatge sigui superior al 10% no es donaran més llicències, però en canvi, en altres on no s’hi arriba sí que se’n podran obrir, de manera que el nombre d’habitatges d’ús turístic, globalment, pot créixer.

spot_img

El + Vist