21.6 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament prorroga un any el servei de bus urbà a Sagalés

A més, s’ha donat el vistiplau a destinar al servei un pressupost de gairebé 240.000 euros.

Un dels busos de Sagalés, aquest dilluns
Un dels busos de Sagalés, aquest dilluns

Darreres Notícies

El ple ha prorrogat el servei de bus urbà a l’empresa Sagalés per un any més. Tal com es va acordar el 2018, el contracte amb Barcelona Bus -o Segalés- era de quatre anys, amb la possibilitat de prorrogar dos anys més.

Al ple d’aquest dilluns s’ha aprovat la primera pròrroga del contracte del servei, de l’1 de maig d’aquest 2022 fins al 30 d’abril del 2023. A més, s’ha donat el vistiplau a destinar un pressupost de gairebé 240.000 euros. Aquesta quantitat representa un increment del 4,19% del topall màxim que té anualment l’adjudicatari del contracte, però la proposta ha tirat endavant tenint en compte que el 2020 la situació de pandèmia va provocar una modificació a la baixa del contracte, que va passar de 229.000 a 150.000 euros.

El regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, ha exposat que al llarg d’aquests anys el servei ha impulsat diverses millores, com ara la consolidació de la línia 2 que uneix la terminal d’autobusos amb la urbanització Lloret Residencial i la línia 4 fins a Roca Grossa. A més, s’ha comprat un bus nou i s’ha incrementat la freqüència de les línies 12 i 13 cada mitja hora.

D’altra banda, el regidor ha explicat que el 2019 va registrar-se un augment dels viatgers del 12%, però no se n’ha pogut fer seguiment d’aquesta tendència per l’exepcionalitat que ha implicat la situació de pandèmia. Pel que fa a la satisfacció dels usuaris, l’enquesta va revelar que el 2018 va ser de 9,5 punts i de 8,6, el 2019.

La pròrroga s’ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups, excepte Cs, que hi ha votat en contra.

spot_img

El + Vist