18.8 C
Lloret de Mar
Jordi Sais, al ple d'ahir

L’Ajuntament recorrerà la sentència del TSJC desfavorable al consistori envers les ordenances fiscals del 2018

El punt es va aprovar amb el suport de l'equip de govern (Junts per Lloret i PSC), Lloret En Comú i Força Lloret, i amb les abstencions de Ciutadans i ERC. 

Jordi Sais, al ple d'ahir

Darreres Notícies

L’Ajuntament recorrerà la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que és desfavorable al consistori envers les ordenances fiscals del 2018. Recordem que aquestes ordenances van ser impugnades pel Gremi d’Hostaleria i l’Associació Turística d’Apartaments de Girona (ATA).

El TSJC va estimar un recurs parcial que feia referència a l’IBI (Impost de Béns i Immobles), a la taxa del servei de clavegueram, el subministrament de l’aigua i l’aprofitament d’espais de domini públic. El regidor de Serveis Jurídics, Jordi Sais, de Junts per Lloret, argumenta que els serveis tècnics de l’Ajuntament recomanen presentar un recurs de cassassió. I reconeix que, tècnicament, és complicat que s’admeti a tràmit, però confia en la justícia. I afegeix que creu que l’Ajuntament té la raó en aplicar aquestes ordenances fiscals, perquè el que marca la sentència és que no estan ben argumentades, ni pas que no siguin legals.

El punt es va debatre en el ple d’ahir a la tarda i va prosperar amb el suport de l’equip de govern (Junts per Lloret i PSC), Lloret En Comú i Força Lloret, i amb les abstencions de Ciutadans i ERC. A l’arxiu adjunt podeu escoltar els diferents portaveus municipals.

Des de l’equip de govern s’ha argumentat que, en les últimes ordenances fiscals aprovades, s’ha decidit retirar les ordenances que van impugnar el Gremi d’Hotelers i l’ATA per prudència; però afegeixen que si els tribunals acaben donant la raó a l’Ajuntament, les tornaran a afegir.

spot_img

El + Vist