1.8 C
Lloret de Mar
Un menjador escolar (Consell Comarcal de l'Urgell)

L’alcalde retira la moció de les beques menjador de Cs per una qüestió de forma

Segons l'informe del secretari i l'interventor municipal, cal diferenciar entre una proposta d'acord i una moció.

Un menjador escolar (Consell Comarcal de l'Urgell)

Darreres Notícies

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha decidit retirar de l’ordre del dia del ple la moció que havia presentat Cs, en què reclamava que es reobrís el procés d’atorgament de les beques menjador. La decisió ve donada per una qüestió de forma.

Dulsat ha argumentat que la diferència entre una proposta d’acord i una moció és que “la primera té relació amb un assumpte de competència municipal i que no té el caràcter d’acte de control”. La proposta d’acord ha de ser prèviament dictaminada per la comissió informativa, cosa que el Reglament Orgànic Municipal (ROM) no requereix en el cas de la moció.

Segons l’informe del secretari i l’interventor municipals, la moció de Cs fa referència a la convocatòria de beques menjador, assumpte de competència municipal. “Per tant, malgrat que el document que se sotmet al ple es defineix a si mateix com a moció, en realitat es tracta d’una proposta d’acord. I com a tal, s’hauria d’haver sotmès al previ dictamen de la comissió informativa corresponent”.

D’altra banda, s’ha de tenir en compte que la moció en qüestió, que proposa la convocatòria de beques menjador, fa referència a una matèria que és competència de l’alcalde i no del ple municipal, tal com es conclou de l’art. 10.4 de la Llei General de Subvencions, i dels articles 21 i 22 de la Llei de Bases de Règim Local. En aquest mandat, per Decret d’Alcaldia de 25 de juny de 2019, aquesta competència ha estat delegada a la Junta de Govern Local.

spot_img

El + Vist