21.2 C
Lloret de Mar

L’Associació Turística d’Apartaments vol que l’Ajuntament flexibilitzi la zonificació dels HUT

L'entitat, que ha celebrat el seu novè simposi a la destinació, argumenta que han vist que la normativa local afavoreix zones que no són tan turístiques.

El simposi d'ahir, a Lloret
El simposi d'ahir, a Lloret

Darreres Notícies

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) demana a l’Ajuntament de Lloret de Mar flexibilitat en la zonificació que s’ha fet de les llicències d’habitatges d’ús turístic (HUT).

L’entitat, que aquest dijous ha celebrat el seu novè simposi a la destinació, argumenta que han vist que la normativa local afavoreix zones que no són tan turístiques. A més, el president de l’ATA, Lluís Parera, afegeix que hi ha una bossa d’habitatges turístics que no tenen activitat i que altres operadors les podrien aprofitar si es donessin de baixa.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Lluís Parera ha denunciat que aquestes restriccions de llicències, que s’han impulsat a Lloret, però també en altres ajuntaments gironins, com Begur o Tossa de Mar, el que fan és fomentar l’intrusisme en el sector. I lamenta que siguin moratòries unilaterals que no permeten incloure les recomanacions que es fan des de l’associació.

Pla general de la inauguració del simposi (ACN)

En aquest sentit, Parera ha afegit que les restriccions de llicències afecten de forma directa als professionals que actuen legalment i ha recordat que “no es donen de forma indiscriminada sinó segons el que marca la llei”. L’ATA està en converses amb l’ajuntament lloretenc per mirar d’arribar a un acord sobre la situació.

En el simposi celebrat a Lloret sota el nom de Reptes de futur, l’associació també ha posat de relleu que les comarques gironines són capdavanteres en la legalització d’HUT a Catalunya. Actualment hi ha més de 36.500 unitats inscrites al registre de la Generalitat , una xifra que representa el 45% al país.

spot_img

El + Vist