17.2 C
Lloret de Mar
La web de les inscripcions

L’impacte de la COVID-19 al sector centra el primer debat online de la Taula Gironina de Turisme

En pocs dies s'hi han apuntat 500 persones i les inscripcions estan tancades.

La web de les inscripcions

Darreres Notícies

L’impacte de la COVID-19 al sector del turisme a les comarques de Girona i les perspectives per aquesta temporada. Aquest serà l’objecte d’un debat per internet que organitza la Taula Gironina de Turisme aquest dijous, a partir de les 12 hores. En pocs dies, ja s’hi han apuntat 500 persones i han hagut de tancar les inscripcions.

La Taula Gironina de Turisme, a principis d’any, quan va presentar els debats del sector per al 2020.

El lloretenc Jordi Martí, president de la Taula Gironina de Turisme i vicepresident primer de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades, exposa que el sector està “molt preocupat per la incertesa” que ha generat l’aturada econòmica pel coronavirus, una situació “sense precedents”. Conclou que l’impacte ha portat a una “tràgica davallada a zero en vendes i no saber quan ressucitarà el mercat” i afegeix que “per a les empreses és impossible fer front a les despeses” ocasionades.

Martí qualifica que les accions i ajudes que ofereix l’administració són “confuses” i assenyala que la voluntat és compartir la informació de cada sector que participa en el debat. Hi seran presents representants de la federació d’hostaleria de les comarques gironines, càmpings, apartaments i agències de viatges.

Aquest format, anomenat ‘webinar’ -habitual en l’àmbit empresarial, comercial i també educatiu- serà moderat per Joaquim Majó, degà de la facultat de turisme de la Universitat de Girona. El presentarà la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i serà tancat per José Antonio Donaire, tot un expert del sector i professor universitari de turisme.

Exemple de com funciona el format webinar (font: clickmeeting.com)

La taula rodona es farà a través de la plataforma ‘zoom’. Com hem dit, a hores d’ara hi ha 500 persones apuntades i les places estan esgotades. Donat l’èxit del primer debat, se n’han programat dos més. Seran els propers dijous i se centraran en l’economia i en l’oferta complementària del turisme.

spot_img

El + Vist