14.8 C
Lloret de Mar

400 casos actius de Covid-19 a Lloret de Mar

Salut ha implantat un punt de testeig a davant de la caserna policial, que entra en funcionament el proper dilluns, per tal d’acollir les proves PCR i antígens que fins ara es feien al CAP de la vila.

La carpa del SEM, instal·lada a davant de la caserna policial.
La carpa del SEM, instal·lada a davant de la caserna policial.

Darreres Notícies

Ara mateix hi ha 400 casos actius de Covid-19 a Lloret de Mar, una situació “crítica i complexa”, segons Cristina Castellà, directora de l’Àrea Bàsica de Salut de Lloret i Tossa. El departament de Salut ha implantat un punt de testeig a davant de la caserna policial, que entra en funcionament el proper dilluns, per tal d’acollir les proves PCR i antígens que fins ara es feien al CAP de la vila.

El principal objectiu d’aquest canvi és separar l’atenció de casos sospitosos de coronavirus amb la resta d’atenció sanitària que es porta a terme al CAP. D’aquesta manera s’aconsegueixen separar els circuits i minimitzar el risc de contagi.

El punt fix de Salut entra en funcionament el proper dilluns, 26 de juliol.
El punt fix de Salut entra en funcionament el proper dilluns, 26 de juliol.

“Ara és quan hi ha més casos diagnosticats a la vila, quan hi ha una major incidència, que arriba al pitjor moment, amb actes a l’aire lliure, per això cal portar posada la mascareta, mantenir la distància i una bona higiene de mans”, afegeix Castellà. Diu que “la variant Delta és altament contagiosa també a l’exterior”.

Aquest punt fix -que és inflable- funcionarà a través del sistema de cita prèvia, de dilluns a divendres. És a dir, els usuaris hi aniran derivats pels serveis sanitaris. Els cap de setmana i festius, les proves es continuaran fent al CAP com fins ara. Cal destacar que en aquest punt no s’hi portaran a terme cribratges i tampoc la vacunació contra la COVID19 (que es continuarà fent a la Biblioteca).

La previsió és que aquest punt de proves PCR i test d’antígens estigui instal·lat a Lloret, com a mínim, fins que millori la situació de pandèmia.

Altres centres d’atenció primària gestionats per la Corporació de Salut del Maresme i La Selva també han  posat els punts de testeig a l’exterior. El consultori local de Palafolls i el CAP de Malgrat compten des de mitjans de juliol amb unes carpes, cedides pels ajuntaments, a fora dels centres sanitaris.

spot_img

El + Vist