27.2 C
Lloret de Mar
El certificat Covid, al mòbil.

El certificat fa cancel·lar algunes reserves en restaurants de Lloret

El certificat covid es pot descarregar sense haver d'entrar a La Meva Salut.

El certificat Covid, al mòbil.

Darreres Notícies

L’ús del certificat covid és obligatori des d’aquesta mitjanit per entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran. Un cop superada la saturació de la setmana passada, el passaport es demana des d’avui divendres en aquests espais, a banda de les discoteques i l’oci nocturn, on ja fa setmanes que és vigent.

Un petit canvi respecte és que és exigible a les persones de més de 13 anys, en comptes de 12.

Tot plegat es valora amb resignació des del sector de la restauració de Lloret. Un dels representants, Nino Gómez, alerta que aquesta mesura ja ha perjudicat alguns establiments. “La realitat és que s’estan cancel·lant reserves en alguns restaurants, per tant, sí que ens afecta aquesta mesura”, diu.

Nino Gómez afegeix que l’obligatorietat de demanar el certificat als clients atribueix als restaurants i bars unes funcions d’inspecció que no els pertoquen, però que estan obligats si no els pot caure una multa.

El certificat Covid des d'un dispositiu mòbil.
El certificat Covid des d’un dispositiu mòbil.

El restaurador també destaca que és contradictori que un client necessiti el certificat covid per entrar a l’interior d’un establiment, però no a la terrassa. I que per tant no pugui fer servir el lavabo, si no disposa del passaport.

En el cas de la piscina municipal, exigeix el certificat covid als usuaris que hagin d’accedir a les instal·lacions. El director Ricard Salinas assenyala que “a la recepció ho verifiquem, escanejant el codi”. El certificat covid no es demana per fer servir les pistes de tennis i pàdel, que són exteriors, ni tampoc per altres activitats físiques a l’aire lliure.

Salut ha habilitat un nou sistema per poder descarregar-se directament el certificat covid sense haver d’entrar dins La Meva Salut.

Per descarregar-se el certificat amb el nou sistema es pot anar a la pàgina web ja coneguda de la cita de vacunació i allà ja apareix un botó que cal clicar per descarregar-se’l.

L’usuari ha d’introduir el codi que rep per SMS després de facilitar el telèfon mòbil, a més de les dades de la targeta sanitària i els noms i cognoms.

spot_img

El + Vist