22.9 C
Lloret de Mar
Cartell del programa MOBISUDNORD

L’Institut Coll i Rodés participa en un programa d’intercanvi amb França a través del programa MOBISUDNORD

L'alumna lloretenca Neus Turull, de 4t d'ESO, passarà quatre setmanes estudiant a França.

Cartell del programa MOBISUDNORD

Darreres Notícies

L’institut Coll i Rodés participa per primera vegada en un programa d’intercanvi amb França. S’anomena MOBISUDNORD, compta amb el suport de la Generalitat i té com a finalitat promoure l’ensenyament de la llengua francesa entre els alumnes catalans, així com el coneixement del territori i la cultura.

- Publicitat -

D’aquesta manera, l’institut lloretenc ha acollit durant un mes una alumna francesa, que ha fet classe aquí, la qual ja ha tornat a casa seva. Com a intercanvi, durant el mes de març, serà una alumna del Coll i Rodés, Neus Trull, la que passi 4 setmanes a França.

La jove estudia 4rt de la ESO. A França, aquest curs equival a Primer de Batxillerat. Maite Rodríguez, mestra responsable del programa d’intercanvi, explica que els participants “assisteixen a les classes i després fan totes les activitats que poden fer en família”.

Després d’acollir l’alumna francesa, ara és el torn de la Neus, que passarà quatre setmanes, del 2 al 27 de març, a França, concretament a la zona de Montpellier. Tot i que no estudiarà els mateixos continguts, tindrà temps per avançar assignatures del seu expedient. Assistirà a classe amb la resta de joves francesos i durà a terme altres activitats, per conèixer la cultura francesa.

El procés per seleccionar l’alumna ha estat complicat. S’han tingut en compte diferents aspectes com el nivell acadèmic, el coneixement d’idiomes, l’entorn familiar, els gustos i les aficions, entre altres.

spot_img

El + Vist