14.9 C
Blanes
Carlos Costa, regidor d'Hisenda (PSC), al ple de les ordenances fiscals d'aquest dilluns.

Lloret aprova la pujada d’impostos per al 2024, en “una decisió difícil”

L'oposició carrega contra l'equip de govern per uns increments "desproporcionats" i exigeix que retirin les acusacions contra el mandat anterior.

Carlos Costa, regidor d'Hisenda (PSC), al ple de les ordenances fiscals d'aquest dilluns.

Darreres Notícies

Una decisió difícil, necessària i valenta. Així qualifica l’equip de govern la pujada d’impostos per al 2024 aprovada en el ple d’aquest dilluns, amb un debat intens que ha estat seguit per nombrosos veïns i fortes crítiques per part de l’oposició, que considera els increments “desproporcionats”.

Les ordenances fiscals presenten un seguit d’increments. Els més destacats són l’IBI, que puja un 11,5%, l’aigua en un 17% o les escombraries, un 26%. En el cas de la majoria d’habitatges, l’IBI pujarà entre 15 i 65 euros anuals de mitjana, segons fonts municipals.

El regidor d’Hisenda, Carles Costa (PSC), argumenta que la mesura “no és popular, però necessària, per responsabilitat política”. Jordi Martínez (Junts) opina que “pot semblar obvi apujar impostos però el més difícil és reduir la despesa, que és el que estem fent”. Frederic Guich, de ‘comuns’, afegeix que “és una decisió valenta acompanyada d’uns pressupostos acurats a mida de les necessitats del poble”.

L’oposició s’ha queixat, amb contundència, de les acusacions del govern que han pujat impostos per la situació econòmica heretada del mandat anterior. Unes acusacions que reclama que es rectifiquin de forma immediata.

Albert Robert (Tots) assenyala que “és la pujada d’impostos més gran en 25 anys, en què pugen tots els impostos i taxes”. Albert Ferrandez (ERC) creu que “aquest govern no fa política, només diuen mentides”, en relació a les acusacions contra el govern anterior on hi era ERC.

Lara Torres (Sumem) alerta que al 2024 “s’apujaran els impostos i els serveis seran els mateixos”. Coque Hernando (VOX) qualifica la pujada “d’abusiva i excessiva, és un atracament”.

La proposta d’ordenances fiscals s’ha aprovat, amb una esmena d’ERC i l’equip de govern, amb els vots a favor de PSC, Junts i ‘comuns’ i els vots en contra de tota l’oposició (Tots, ERC, Sumem i VOX). La resta de les esmenes han estat desestimades.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist