17.9 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar és l’àrea urbana més poblada de Catalunya sense tren

Aquesta mancança s'ha posat sobre la taula en la jornada de mobilitat sostenible feta aquest dissabte a la Biblioteca.

Trobada sobre mobilitat sostenible
Trobada sobre mobilitat sostenible

Darreres Notícies

Lloret de Mar i la seva área urbana és la zona més poblada de Catalunya sense connexió de tren. Aquest és un dels arguments que s’han posat sobre la taula en la jornada de mobilitat sostenible, feta aquest dissabte a la Biblioteca.

servicios profesionales jimenez

Organitzada per l’associació Promotora del Transport Públic, ha convidat Víctor Catalan a exposar el seu projecte del tramvia. Una iniciativa del 2009 adaptada als temps actuals per aconseguir més usuaris i un recorregut més eficient. Víctor Catalan, arquitecte i exregidor de Blanes, argumenta que “el sistema actual no és eficient perquè només el 8% de la població fa servir el transport públic, hi ha un buit important”.

Tramvia (El Nacional)
Tramvia (El Nacional)

Àngel Aguilera, un dels organitzadors del debat, considera que en plena crisi climàtica té més sentit que mai parlar de projectes com el tramvia. Subratlla que “amb la crisi energética, és inadmissible que la mobilitat sigui només amb vehicle privat, volem impulsar el tramvia com a mobilitat sostenible i altres mesures que donin prioritat als vianants i amb menys vehicles al carrer”.

jornada de mobilitat sostenible
Els assistents, a la jornada de mobilitat sostenible a la Biblioteca.

La jornada, que ha reunit representants polítics i de diverses associacions de Lloret, ha comptat amb alguna persona jove. És el cas de l’Olga Ballesteros, de 16 anys i que estudia Batxillerat al Rocagrossa. Afirma que “el projecte del tramvia per a joves, sobretot menors, ens aniria molt bé per moure’ns, és sostenible i contamina menys”.

A banda del tramvia, la jornada ha permès exposar un projecte de carril per bicicletes entre Lloret a Blanes, a més d’una xerrada sobre les alternatives a l’autopista de la plataforma Aturem la C-32. Aquesta ha estat la segona Jornada de Mobilitat Sostenible. Els organitzadors han anunciat que aviat es farà la tercera trobada.

spot_img

El + Vist