23.6 C
Lloret de Mar
Un edifici d'un gran tenidor, a Lloret de Mar

Lloret de Mar és un dels municipis on s’expropiaran pisos buits de grans tenidors

El Consell Executiu de la Generalitat ha acordat 14 municipis on es començaran els tràmits per poder ampliar el parc d'habitatges socials amb pisos buits de grans tenidors.

Un edifici d'un gran tenidor, a Lloret de Mar

Darreres Notícies

Lloret de Mar és un dels 14 primers municipis on es faran expropiacions de pisos buits a grans tenidors per destinar-los a famílies vulnerables. Així ho ha acordat el Consell Executiu aquest dimarts.

Segons ha explicat el mateix govern, els propietaris d’aquests pisos buits rebran durant els pròxims dies un requeriment perquè acreditin que hi ha residents. Si no atenen el requeriment en el termini d’un mes, el Departament de Territori declararà l’incompliment de la funció social de la propietat i iniciarà el procediment d’expropiació, que pot durar uns sis mesos.

El conseller de Territori, Juli Fernández, explica que l’objectiu és poder acostar aquests habitatges buits a la població més vulnerable.

“El nostre objectiu és mobilitzar tots aquests habitatges per incrementar el parc de lloguer social per donar respostes a la gent que està en situació de vulnerabilitat”

Juli Fernández

Si s’activa el procés d’expropiació, la Generalitat, a través de l’Incasòl, passarà a ser propietària d’aquests pisos, que posarà a disposició de la ciutadania. El conseller ha matisat, això sí, que l’acció s’adreça a grans tenidors propietaris de més de 15 habitatges i, en cap cas, a petits particulars.

“Els habitatges que són susceptibles de ser expropiats són els que formen part del Registre d’habitatges buits i, per tant, els petits tenidors no són afectats”

Juli Fernández
Un edifici d'un gran tenidor, al carrer Sant Climent
Un edifici d’un gran tenidor, al nucli antic de Lloret de Mar

Des de la regidoria d’Habitatge, la regidora Jennifer Pérez ha explicat que fa temps que treballen en la negociació amb grans tenidors, però amb recursos molt limitats. En aquest sentit, van fer un primer estudi per detectar els pisos buits a Lloret de Mar i van encarregar un estudi per saber quants pisos ocupats hi havia i qui n’eren els propietaris, sobretot per saber si eren grans tenidors o propietaris particulars. L’acció de la Generalitat dona més pes a tota aquesta feina i la regidora ho valora de manera molt positiva.

“Molt contents amb aquesta iniciativa, perquè és la primera vegada que la Generalitat utilitza l’expropiació per a l’obtenció de l’habitatge públic i esperem que es pugui fer realitat”

Jennifer Pérez

Amb aquest procediment, es calcula que a principis del 2024 es podrien obtenir els primers pisos.

spot_img

El + Vist