11.4 C
Lloret de Mar
Un dels hotels que compta amb clients de Thomas Cook

Lloret de Mar és una de les destinacions afectades per la fallida del touroperador Thomas Cook

Uns 600 turistes són a la destinació i hauran de ser repatriats a causa del tancament del touroperador més antic del món, amb 178 anys d'història.

Un dels hotels que compta amb clients de Thomas Cook

Darreres Notícies

La fallida del touroperador Thomas Cook ha afectat Lloret de Mar. Uns 600 turistes són a la destinació i hauran de ser repatriats a causa del tancament del touroperador més antic del món, amb 178 anys d’història.

El president del Gremi d’Hotelers, Enric Dotras, reconeix que la fallida afecta molt el sector a Lloret de Mar, on es treballava amb aquest touroperador des de sempre. El gremi es posa a disposició de tots els associaciats per al que puguin necessitar i demana a les administracions poder treballar tots a una per facilitar als turistes el retorn a casa.

En aquest sentit, Enric Dotras assegura que ara l’objectiu principal és aconseguir que les persones afectades puguin tornar al seu país amb les màximes garanties i que se sentin ben ateses per Lloret de Mar com a destinació turística.

L’Autoritat d’Aviació Civil ha contactat amb els hotels on hi ha els clients de la companyia que ha fet fallida per informar-los que el cost del seu allotjament l’assumirà el govern del Regne Unit.

La Nicola i la seva família, ahir, de vacances a Lloret de Mar amb Thomas Cook (ACN)

Així doncs, els viatgers asseguren que estan “tranquils” perquè el consolat els ha assegurat que trobaran alternatives per repatriar-los en la data prevista de finalització de les vacances i tenen l’allotjament garantit als hotels. La preocupació principal, per tant, recau en els hotelers: tot i que encara no tenen dades de quin serà l’impacte econòmic, el representant dels hotelers reconeix que serà elevat.

L’operador de viatges ha cancel·lat catorze vols a l’aeroport de Girona des d’ara i fins l’11 d’octubre, quan acaba la temporada. Val a dir que Lloret de Mar és l’11è territori més afectat de tot l’Estat espanyol, on l’afectació principal és a les Balears i les Canàries.

Arreu del món, Thomas Cook ha deixat 600.000 turistes penjats i Londres es prepara per fer la repatriació més important de turistes britànics des de la Segona Guerra Mundial. Seran més de 150.000 persones, que passen les vacances a Europa, l’Àfrica, el Pròxim Orient o els Estats Units. La xifra, però, arriba als 600.000 clients afectats si s’hi sumen els viatgers d’altres mercats on opera la companyia, com Alemanya o els països escandinaus.

Fins l’últim moment s’ha intentat evitar la fallida

Tot i les reunions fetes fins a l’últim minut, els directius de Thomas Cook no han pogut arribar a un acord amb els bancs, que li reclamaven més de 200 milions d’euros per poder donar suport a la seva activitat. D’aquests diners en depenia una operació més gran, amb un accionista xinès, que havia d’ajudar a fer front als més de 1.900 milions d’euros de deute que arrossega el touroperador.

La situació preocupa especialment els 22.000 empleats de Thomas Cook a tot el món i les empreses que hi treballen. Cada any, l’operador ofereix serveis a 19 milions de persones de 16 països.

Un avió de Thomas Cook (Forbes)

La companyia “ha cessat les seves operacions amb efecte immediat”, segons informa l’Autoritat d’Aviació Civil britànica, que afegeix en un comunicat que “totes les reserves del Grup Thomas Cook, que inclouen els vols i les vacances, han estat cancel·lades.”

spot_img

El + Vist