Lloret de Mar ha quasi duplicat la seva població des de l’any 2000 fins a aquest 2019. A principis de segle, hi havia censats 20.045 habitants i ara mateix el padró compta amb 39.588 veïns.
És un dels casos més destacats a les comarques gironines, segons l’estudi Envelliment als municipis espanyols: situació i perspectiva, que ha donat a conèixer la consultoria Stratego, a partir de les dades de l’Institut Nacional d’Estadística.

El regidor de l’OIAC, Xavi Flores, destaca el creixement que s’ha produït a Lloret en els últims anys. Considera que ha estat gràcies al turisme i explica que s’han recuperat les xifres del 2010, en què es fregaven els 40.000 habitants.
Pel que fa al total de les comarques gironines, l’estudi assenyala que 38 municipis han incrementat la seva població més d’un 50% des de l’any 2000. La crescuda més alta, en termes relatius, ha estat a Avinyonet de Puigventós, en un 160%, que ha passat de 618 habitants a 1.604.
També hi ha altres municipis que han crescut més d’un 100% com Vall-llobrega, Torroella de Fluvià o Celrà, i en més d’un 90% també hi ha Riells i Viabrea o Sils. Per contra, hi ha 28 municipis que han perdut població des de l’any 2000. El cas més important és el de Portbou, que ha reduït el padró en més d’un 28%.
L’estudi també exposa altres curiositats. Per exemple que hi ha quatre municipis que tenen menys de 100 habitants. És el cas de Marenges, Susqueda, Palau de Santa Eulàlia i la Vajol. A més, també s’explica que hi ha pobles amb un buit generacional. No és el cas dels municipis gironins, que en tots hi ha com a mínim un habitant que no supera els quatre anys. Això, però, no es dona en una dotzena de pobles catalans. Els exemples més importants són els de Vallfogona de Riucorb i Forès, tots dos a Tarragona, que no tenen cap veí que sigui menor de 20 anys.