4.6 C
Lloret de Mar

L’Ajuntament nega que les plaques identificatives dels HUT hagin fet augmentar els robatoris

Ho denuncia la Plataforma d'Habitatges d'Ús Turístic de Lloret, que creu que aquestes plaques són un atractiu per als lladres.

Un dels HUTs senyalitzat
Un dels HUTs senyalitzat

Darreres Notícies

La Plataforma d’Habitatges d’Ús Turístic (HUT) de Lloret critica que l’obligació de tenir plaques identificatives a les seves façanes ha fet incrementar el nombre de robatoris en aquests habitatges. Per això vol que l’Ajuntament retiri de l’ordenança municipal aquesta obligació. El Consistori, però, fa una lectura diferent de la situació: creu que el nombre de robatoris està dins de la normalitat de cada temporada i opina que les plaques identificatives dels HUT tenen una funció positiva.

servicios profesionales jimenez

El portaveu de la plataforma, Gonçal Pastor, argumenta que el fet d’indicar que un habitatge és d’ús turístic atrau els lladres. És una preocupació que també mostra l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava – Pirineu de Girona. A través d’un comunicat, les dues entitats assenyalen que s’han comptabilitzat fins al moment 28 robatoris i dos intents de robatori en HUT aquest estiu, mentre que l’any passat en van ser 12. Aquests furts s’han concentrat a les urbanitzacions de Serra Brava, Rocagrossa, la Riviera, Urcasa, Canyelles i els Pinars.

Gonçal Pastor aclareix que el col·lectiu està d’acord en fer el control dels habitatges d’ús turístic legals, però creu que es podrien identificar amb una base de dades telemàtica sense haver-los d’assenyalar a la vista de tothom.

El regidor Albert Robert mostrant la placa dels HUT al ple, el juliol del 2017 (NRLL)

El representant del col·lectiu també ha explicat que fa uns dies es van reunir amb responsables dels Mossos d’Esquadra i que les estadístiques policials indiquen que aquest estiu s’ha produït un augment de robatoris en aquests habitatges respecte d’anys anteriors. En aquesta trobada, l’entitat va demanar més presencia policial a la zona.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, però, discrepa. Assegura que, segons fonts policials, el nombre de robatoris s’ha incrementat dins de la normalitat per l’època de l’any en què estem i nega que tingui cap relació amb el fet d’obligar als HUT a posar una placa que els identifiqui. En aquest sentit, el regidor està convençut que aquests rètols aporten beneficis a tots els sectors.

Jordi Sais, a més, retreu a la plataforma que hagi fet la denúncia a través dels mitjans de comunicació sense posar-se en contacte amb l’Ajuntament. L’entitat va fer la petició quan es va redactar l’ordenança, però es va desestimar. Des de llavors, no ha tornat a posar-se en contacte amb el Consistori per aquest tema.

spot_img

El + Vist