12.2 C
Blanes
Llançament misil de prova a Pakistan (Reuters)

Lloret de Mar vol un món sense armes nuclears

El ple ha aprovat una moció proposada per la Plataforma per la Pau de Lloret que reclama als estats d'arreu del món que es comprometin de manera clara i precisa amb el desarmament nuclear i prenguin mesures al respecte.

Llançament misil de prova a Pakistan (Reuters)

Darreres Notícies

Lloret de Mar reclama als estats d’arreu del món que es comprometin d’una manera clara i precisa amb el desarmament nuclear i que prenguin mesures concretes cap al seu assoliment. A partir d’una moció aprovada al ple aquest dilluns, l’Ajuntament expressa la seva solidaritat amb totes les persones i comunitats afectades per l’impacte de les bombes atòmiques i els assajos amb armes nuclears.

La moció l’ha presentat l’equip de govern a petició de la Plataforma per la Pau de Lloret de Mar i ha comptat amb el suport de tots els grups municipals. El text remarca que avui en dia segueixen existint 13.400 armes nuclears arreu del món. I la voluntat és prohibir les armes nuclears, de la mateixa manera que es van prohibir en el seu moment les armes de destrucció massiva.

El primer pas ja es va assolir el 2017, quan es va adoptar el Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears, aprovat per l’ONU; un tractat que va entrar en vigor el gener d’aquest any, després d’haver aconseguit la signatura i la ratificació de 50 estats.

Perquè el Tractat aconsegueixi el seu objectiu, però, cal que els Estats del món s’hi sumin de manera activa. Així doncs, Lloret de Mar se suma a la llista de municipis que reclamen als estats aquesta adhesió i també insta, en concert, el Govern de l’Estat espanyol que signi i ratifiqui el Tractat.  

La moció es completa amb el suport a la iniciativa ICAN Cities Appeal, promoguda per la campanya ICAN i que fa palesa la preocupació de la ciutat per l’amenaça que suposen les armes nuclears.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist