Lloret en Comú proposa impulsar un Pla Local de Salut. La formació es remet a l’enquesta Salut en temps de confinament, que ha dut a terme l’Agència de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat, i que conclou que el confinament, tot i ser una mesura efectiva per a la protecció davant del contagi de coronavirus, ha tingut un elevat cost per a la salut mental de les persones, a banda d’haver generat una crisi social i econòmica.
Entre altres coses, l’enquesta posa de relleu que s’ha triplicat el percentatge de població que té símptomes de depressió i malestar emocional arran del confinament; que el percentatge que té símptomes d’ansietat és quatre vegades més elevat que abans del confinament, de manera que el consum d’hipnosedants prescrits s’ha triplicat i el de no prescrits s’ha multiplicat per deu; i la població amb més risc de patir depressió, ansietat o malestar emocional són els joves-adults, els estudiants, les dones, les persones amb menys estudis i els aturats.
L’enquesta també fa evident que a les persones que ja tenien una situació de vulnerabilitat prèvia els han afectat més els trastorns psicològics.
Davant de tot això, Lloret en Comú insta la regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament a elaborar un Pla Local de Salut, conjuntament amb les autoritats sanitàries locals i amb les entitats i associacions relacionades amb la salut al municipi.
El portaveu dels comuns, Miguel Gracia, recorda que en poblacions com Lloret és obligatori tenir aquest pla.
“En municipis com Lloret de Mar, amb prop de 40.000 habitants, ja obliga la Generalitat que tinguin un Pla Local de Salut”
Miguel Gracia
El regidor reconeix que serà un procés llarg, però necessari. La proposta es debatrà al ple d’aquesta tarda en forma de moció.