22.5 C
Lloret de Mar

L’acusat de matar un jove italià a Lloret el 2017 es presenta a l’Audiència de Girona

Recordem que la setmana passada no es va poder celebrar el judici a Itàlia perquè no s'hi va presentar i ara ha demanat que se'l jutgi a Girona.

Darreres Notícies

Rassoul Bissoultanov s’ha entregat a la justícia catalana. L’acusat de matar un jove italià a Lloret de Mar l’agost del 2017, s’ha presentat aquest cap de setmana a l’Audiència de Girona.

En declaracions recollides pel diari El Punt Avui, l’acusat ha insistit en què no és un assassí i assegura que no fuig de la justícia, però vol que se’l jutgi aquí perquè no confia en la justícia italiana. I és que a Itàlia s’enfronta a cadena perpètua, mentre que aquí es demanen 24 anys de presó.

“No soc assassí ni evadit, vull que em jutgin aquí, no confio en els jutges italians”

Rassoul Bissoultanov

El seu advocat és Carles Monguilod, que explica que la legislació italiana permet que es pugui jutjar un estranger per un crim d’un italià perpetrat en un altre país. Però, el que més el preocupa és que, per una llei de Mussolini encara vigent, a Itàlia es pot arribar a condemnar a cadena perpètua sense que hi hagi l’acusat.

Bissoultanov i el seu advocat, Carles Monguilod (El Punt Avui)
Bissoultanov i el seu advocat, Carles Monguilod (El Punt Avui)

Recordem que l’acusat va estar quatre anys en presó provisional i, abans que se celebrés el judici va haver de quedar en llibertat perquè s’havia esgotat el temps permès per tenir algú tancat sense haver-lo jutjat. Finalment, el judici no es va poder celebrar perquè l’havien capturat a Alemanya i entregat a Itàlia.

A Itàlia també tenia fixat un judici, que s’havia de fer dilluns passat, però, com que no es va presentar, s’havia ajornat fins al març. Abans, caldrà resoldre quin tribunal és competent per jutjar-lo: Roma o Girona.

L’acusat i el seu advocat lluitaran perquè se celebri aquí i es pugui evitar el judici a Roma. Bissoultanov assegura que a Itàlia el van tractar molt malament, tancat en una cel·la d’aïllament durant tres mesos, fins que el van deixar anar perquè van considerar que hi havia un defecte de forma en la tramitació del seu arrest.

A més, va aprofitar les declaracions al diari El Punt Avui per tornar a demanar perdó a la família de Niccolò Ciatti i va insistir en què ell no el volia matar i en cap moment es va pensar que estigués mort. Recordem que, a través de les càmeres de seguretat de la discoteca Saint Trop, es veu clarament com li va clavar una puntada de peu al cap que és el que li va provocar la mort.

spot_img

El + Vist