La Lloret Oncobike serà l’entitat encarregada de fer arribar la Flama del Canigó a Lloret aquest any. La rebuda està prevista avui, a les set de la tarda, a la Plaça de la Vila.
La pandèmia ha obligat a fer algunes adaptacions de l’acte, com per exemple que no s’ha pogut anar fins al Pirineu a recollir la Flama, sinó que es recollirà a Sils, tal com ha explicat Josep Fàbregas, representant de Lloret Oncobike.

A Lloret Oncobike els fa molta il·lusió poder participar en aquesta tradició de la revetlla de Sant Joan, però esperen que l’any que ve es pugui fer sense cap mena de restricció i acabar amb una foguera a la platja com era habitual.
“Haguéssim volgut fer-ho diferent, però ja tenim el cap ficat en fer-ho com Déu mana l’any que ve, amb foguera a la platja com sempre s’ha fet”
Josep Fàbregas
Les restriccions, però, no impedeixen que se celebri l’acte, ja que des de l’Ajuntament i Òmnium Cultural Selva marítima consideren que és necessari mantenir viva la tradició. A més, el regidor de Cultura i Festes, Cristian Fernández, creu que és important poder anar recuperant certa normalitat.
“Serà un acte molt senzill, curt, però creiem que és important mantindre-ho en aquesta represa de la normalitat”
Cristian Fernández
Gràcia Ferrer, representant d’Òmnium Cultural Selva marítima, creu que és necessari poder vetllar perquè es mantingui viva una tradició tan arrelada al territori català.
“La Flama del Canigó és el símbol de la catalanitat, és la festa dels catalans, i Lloret no és menys que els altres pobles o ciutats on fem arribar la Flama”
Gràcia Ferrer
Fins i tot l’any passat, en plena pandèmia, es va fer una petita recepció a l’Ajuntament. Aquest any, tot i que no es podrà repartir coca de Sant Joan ni fer la foguera a la platja, serà un acte obert a tothom a la Plaça de la Vila, on Òmnium farà la lectura d’un manifest.
Aquest any, la Flama del Canigó la farà arribar a la vila la Lloret Oncobike, una entitat creada a la vila el 2016 amb una finalitat solidària. Se’ls rebrà, a les set de la tarda, a la Plaça de la Vila.
Recordem que la tradició marca que la matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes amb l’objectiu d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan.
Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.