Divendres, 4 desembre 2020
12.6 C
Lloret de Mar
Xavier Casas explicant les dades sobre ocupació a la demarcació

Lloret registra l’índex d’inestabilitat laboral més alt de les comarques gironines

Ho denuncia la UGT, que posa de manifest que en el conjunt de la província es perden 22.000 llocs de feina cada any, entre tardor i hivern.

Xavier Casas explicant les dades sobre ocupació a la demarcació

Darreres Notícies

Albert Robert, escollit per unanimitat president del PDeCAT a la Selva Marítima

El lloretenc encapçala el projecte amb un objectiu molt clar: "reestructurar" el Partit Demòcrata al territori.

Catalunya no passarà de tram aquest dilluns per l’empitjorament de les dades

Es manté el confinament municipal el cap de setmana i els centres comercials no podran obrir.

El Teatre de Lloret reobre amb Joan Pera, Lola Herrera i Aitana Sánchez-Gijón

Diumenge és el torn del teatre familiar, amb 'Laika', amb la companyia Xirriquiteula Teatre. A través de titelles, s’explicarà la història de la gosseta que va passar a la història per ser el primer ésser viu en viatjar a l’espai.

L’Ajuntament aprova una modificació de crèdit de 2 milions d’euros

L'operació permetrà comprar un nou Centre de Distribució d’Aliments, un local per a Benestar i Família, i un espai per al rober de Cáritas. Es dona compliment així a l’acord amb el Consell Veïnal de Lloret.

Les escoles de Lloret se sumen a la recollida d’aliments de Cáritas

Fonts municipals afegeixen que ben aviat s’hi afegirà el Casal de la Gent Gran com a punt.

Lloret de Mar és el municipi de les comarques gironines que cada any perd més llocs de treball entre la tardor i l’hivern. Ho denuncia la UGT, que posa de manifest que en el conjunt de la província es perden 22.000 llocs de feina. El sindicat alerta que aquesta situació provoca que la renda familiar de la demarcació estigui per sota de la mitjana catalana.

La UGT ha analitzat les dades d’ocupació des del 2009 i n’extreu que hi ha un “patró” que es repeteix a les poblacions turístiques, perquè els llocs de treball que hi ha a l’estiu baixen estrepitosament durant l’hivern. La Selva marítima, i molt especialment Lloret de Mar, registra l’índex d’inestabilitat laboral més alt amb un 35%.

Al Baix Empordà, es troba en el 20% i a l’Alt Empordà, en el 15%. A la resta de Girona, la variació és menor i se situa al voltant del 2%. El secretari general de l’UGT a les comarques gironines, Xavier Casas, ha atribuït aquesta situació a la dependència del turisme. I ha matisat que el segon semestre d’aquest any es va acabar amb 327.000 llocs de feina reals (sumant contractes i treballadors autònoms). La previsió és que s’acabi el mes de desembre amb uns 305.000.

Casas ha remarcat que l’índex d’estacionalitat laboral de la demarcació és molt superior a la mitjana catalana. I matisa que, tot i que a l’interior les xifres són més baixes, continuen estan molt per sobre de la mitjana catalana, que no arriba a l’1%.

Així doncs, “podem dir que un de cada quatre llocs de treball de les comarques gironines és obertament estacional“, insisteix. Segons Casas, aquesta situació incideix greument en les rendes familiars gironines, que són un 15% inferior a la mitjana catalana. “Treballar uns mesos a l’any evidentment empobreix”, conclou.

SEGUEIX-NOS

5,260SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
13,115FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

Joan Bertran: “recordo a Maradona com un jugador excepcional, en aquell partit va fer meravelles”

Amb la recent mort de Maradona, els lloretencs han recordat l’estada del reconegut futbolista a la nostra vila. Va ser als anys vuitanta, en què l’argentí va passar deu dies a Lloret de Mar per recuperar-se d’una hepatitis.

Som capaços ven mascaretes solidàries per al Centre de Distribució d’Aliments

L'entitat impulsa la campanya coincidint amb el Dia internacional de les persones amb discapacitat, en què també publicarà un vídeo per donar visibilitat al col·lectiu.

7.532 persones han fet ús del canal OAC 360º des de l’entrada en funcionament

L’informe aporta dades dels 24 mesos del servei, que va començar l’1 de setembre del 2018.