Lloret de Mar se suma al Dia Internacional de la Memòria Transsexual, aquest dissabte, 20 de novembre, en què penja la bandera del col·lectiu al balcó de l’Ajuntament.
La jornada es dedica a les persones transgènere que han estat assassinades víctimes de la transfòbia, és a dir, per l’odi i la por a les persones transgènere i de gènere no normatiu, així com a recordar la violència contínua que pateix la comunitat trans.
La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, argumenta amb la mirada posada al 25N que “les dones transsexuals pateixen sovint violència maslicta”.
Segons els Mossos d’Esquadra, a Catalunya es posa una denúncia d’odi diària. La majoria, per LGTBI-fòbia o bé per racisme o xenofòbia. I és que la represa de l’activitat social postpandèmia ha anat acompanyada d’un increment d’agressions contra persones gais, lesbianes, trans, racialitzades o migrades.
El Dia Internacional de la Memòria Trans va ser creat el 1998 en resposta a l’assassinat d’una dona transgènere als EUA. Des de llavors, cada 20 de novembre, es commemora la jornada, amb la voluntat de garantir el drets de la comunitat i canviar la mirada de la societat.

Aquí a Lloret hi ha en funcionament el Servei d’Atenció Integral (SAI), que dona atenció al col·lectiu LGTBI, a qui assessora jurídica i psicològicament. Ubicat a la Casa de la Cultura. El correu electrònic del servei és [email protected].
Cal afegir que la Regió Sanitària de Girona ha posat en funcionament la Unitat de Trànsit per acompanyar les persones transgènere.
Es tracta d’una unitat multidisciplinària que vol atendre les necessitats que té el col·lectiu ja siguin infants, adolescents o adults en el trànsit de gènere i que comprèn disciplines mèdiques, quirúrgiques, psicològiques i socials. Es preveu que s’atenguin entre 120 i 150 persones a l’any, que fins ara es derivaven a la de Barcelona.