15.6 C
Blanes
La regidoria d'Igualtat (Ajuntament de Lloret de Mar)

Lloret vol evitar qualsevol desigualtat per raó de sexe en el si de l’Ajuntament

És un dels objectius del nou pla d'igualtat, que també preveu equilibrar els percentatges en els departaments que estan més masculinitzats o feminitzats.

La regidoria d'Igualtat (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Eliminar qualsevol desigualtat entre homes i dones per raó de sexe en el si de l’Ajuntament és el principal objectiu del nou pla d’igualtat del consistori lloretenc.

Al consistori, actualment hi ha 345 persones i el 44% són dones. Però la diagnosi que s’ha dut a terme per elaborar el pla demostra que hi ha departaments que estan molt masculinitzats, com la Policia Local, i d’altres que estan més feminitzats, com Benestar i Família. L’objectiu, tal com apunta la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, és intentar equilibrar la balança.

circo de las estrellas

El pla també busca augmentar la consciència de gènere en la plantilla i, de pas, introduir aquesta perspectiva a l’hora de contractar, formar o bé retribuir el personal, així com la prevenció i actuació davant de l’assetjament sexual.

I un altre aspecte a tenir en compte és la necessitat de garantir la igualtat retributiva i la conciliació personal, laboral i familiar.

“Incorporar la perspectiva de gènere de l’Ajuntament de manera transversal, equilibrar determinats departaments, garantir la igualtat retributiva i treballar per la conciliació personal, familiar i laboral”

Jennifer Pérez

El document, que es va aprovar al ple per unanimitat, és ambiciós i compta amb una quarantena d’accions i mesures que s’han d’anar executant i revisant des d’ara i fins al 2026.

D’altra banda, la regidoria d’Igualtat ha estrenat un nou servei. A partir d’ara, ajudarà totes les usuàries del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a la Dona) a obtenir tota la documentació que necessitin per tramitar la justícia gratuïta.

El motiu és que, per sol·licitar un advocat d’ofici, es requereixen molts documents per acreditar la situació econòmica i personal i l’objectiu de la regidoria és agilitzar aquest tràmit.

“Que quan una usuària del SIAD vingui a l’Ajuntament, li puguem tramitar ja directament la documentació que necessiti i a la qual nosaltres puguem accedir, per intentar agilitzar-li aquest tràmit”

Jennifer Pérez

Recordem que la regidoria d’Igualtat està ubicada a l’edifici d’Es Tint, al carreró de Sant Miquel. El telèfon de contacte és el 972 34 71 72.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist