5.6 C
Lloret de Mar
El comerç no essencial torna a obrir els caps de setmana

L’obertura de les botigues no essencials els cap de setmana, molt “desitjada i necessària”

L'Associació de Comerciants de Lloret assenyala que hi ha establiments que no han obert i d’altres que han hagut d’abaixar la persiana.

El comerç no essencial torna a obrir els caps de setmana

Darreres Notícies

Montphoto i Angelina Cardona reben el guardó Sa Gavina 2021 i 2020

Els premis més esperats de la Festa de la Cultura reconeixen els 25 anys del festival internacional de fotografia de natura i l'activisme cultural incansable d'Angelina Cardona.

11 apartaments turístics de Lloret seran l’habitatge de persones vulnerables

Formen part del programa 'Reallotgem' de la Generalitat, que fa una crida als propietaris d'immobles buits per ampliar el parc d'habitatges socials.

El nou rober de Càritas obre les portes en un local del Mercat Municipal

Sembla una botiga, amb roba i complements de segona mà, i un altell, on hi ha el magatzem i una sala on oferiran suport emocional i formació als usuaris.

Més de 700 persones grans, vacunades a la Biblioteca

Els veïns i veïnes a qui posen la 1a dosi de Pzifer tenen 79 anys o menys.

El Rocagrossa organitza una jornada per donar a conèixer la formació dual

Durant l’acte del proper dimarts, hi intervindran ponents com Marta Eroles, psicòloga esportiva; José Luis Blanco, fundador de La Sansi; Edu Garriga, fundador de 77 Feet; i Dino Donati, fundador de PR1ME.

Aquest 15 de març entren en vigor un seguit de mesures que relaxen les restriccions antiCovid. Les més destacades són que s’anul·la el confinament comarcal –i la mobilitat passa a estar permesa a dins de Catalunya, sempre que sigui amb el grup bombolla de convivència- i que les botigues poden obrir el cap de setmana.

Aquesta mesura afecta especialment el comerç no esencial, que portava tancat des de Reis. El president de l’associació de Comerciants de Lloret, Edu Temprano, assenyala que era una obertura molt desitjada i que el sector “necessita facturar, després de no haver pogut fer unes rebaixes amb normalitat”. Temprano afegeix que el comerç està tocat i que té ganes de treballar, tot i que hi ha establiments que no han obert i d’altres que han hagut d’abaixar la persiana.

De cara a Setmana Santa, el sector dels botiguers la donen per perduda pràcticament i miren l’estiu amb incertesa. En aquest sentit, l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, considera que la Setmana Santa quedarà molt lluny de l’etapa preCovid però que hi ha ‘brots verds’ com les competicions esportives d’aquest cap de setmana i reclama tenir una “mirada llarga” cap a l’estiu. En ser preguntat per aquest primer any de l’estat d’alarma, Dulsat conclou que “ha estat un any duríssim, ple de limitacions, i vull agrair a la gent la responsabilitat que ha tingut”.

Pel que fa a les noves mesures que entren en vigor aquest dilluns, l’alcalde espera que la relaxació de les restriccions porti gent el cap de setmana fins a Lloret, en què ja no hi hauran controls de mobilitat.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.