13.9 C
Lloret de Mar
Seu electrònica del cadastre

L’oposició critica que el Govern apugés l’IBI després de sol·licitar la revisió dels valors cadastrals

El Govern municipal reconeix que va ser l'alcalde qui va enviar la sol·licitud al juliol, tot i que s'acabava de formar govern i es tracta d'un tràmit molt tècnic.

Seu electrònica del cadastre

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

L’alcalde va ser qui va demanar que es faci la revisió cadastral a Lloret de Mar. Així ho ha confirmat la regidora de Serveis Econòmics, Lara Torres, que ha argumentat que la notícia es va fer pública el 28 de desembre, en plenes festes nadalenques i quan la meitat de la plantilla de l’Ajuntament està de vacances. Això va dificultar poder esbrinar què havia passat exactament.

Avui, però, ha confirmat que Jaume Dulsat va ser qui va fer la sol·licitud al mes de juliol. La regidora ha explicat que tot just s’acabava de formar el nou govern i que, malgrat que signés l’alcalde, es tracta d’un tràmit molt tècnic.

Sigui com sigui, aquesta revisió suposarà un increment de l’IBI. Segons Lara Torres, encara no es pot determinar exactament quants diners recaptarà de més l’Ajuntament, però ha assegurat que els propers dies ho analitzaran tot plegat per decidir com ho gestionen, ja que la xifra no està prevista al pressupost perquè els comptes es van aprovar abans que es fes públic que es revisaria el cadastre.

La gestió de tot plegat, ha generat crítiques per part d’ERC i Lloret En Comú. El portaveu republicà, Jordi Orobitg, ha calculat que, amb la revisió del cadastre, l’Ajuntament ingressarà uns 600.000 euros més dels que estaven previstos amb l’IBI i lamenta que la ciutadania acabi pagant més impostos dels que estaven previstos.

Recordem que l’equip de govern (Junts per Lloret i PSC) ja va aprovar un increment de l’IBI del 3% per aquest 2020. I la revisió del cadastre provocarà que l’impost de béns i immobles encara sigui més elevat. En aquest sentit, el portaveu dels comuns, Miguel Gracia, està d’acord amb què es faci una revisió del valor cadastral, però critica que l’equip de govern decidís pujar l’IBI després d’haver demanat aquesta actualització.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar a finals de desembre l’ordre del Ministeri d’Hisenda que estableix que hi ha més d’un miler de municipis d’arreu de l’Estat espanyol que havien sol•licitat revisar els seus valors cadastrals urbans al llarg del 2020. Entre aquests municipis hi havia Lloret de Mar.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.