22.6 C
Lloret de Mar
Marc Schneeberger Pané, rebut pel Rei (Fundació Princesa de Girona)

Marc Schneeberger Pané: “Per mi ja era un premi ser finalista d’aquests premis prestigiosos”

El jurat va escollir la seva candidatura per unanimitat per la seva "brillant trajectòria" i el seu "lideratge internacional", entre altres coses.

Marc Schneeberger Pané, rebut pel Rei (Fundació Princesa de Girona)

Darreres Notícies

Marc Schneeberger Pané està molt content d’haver estat nomenat Premi Princesa de Girona a la Investigació Científica, per la Fundació Princesa de Girona. A més a més, és un honor que el jurat escollís la seva candidatura per unanimitat. La notícia es va fer pública divendres passat, en el marc del Tour del Talent, celebrat a Lugo, amb la presència del rei Felip VI.

Per al neurobiòleg lloretenc va ser tota una sorpresa i assegura que per a ell ja era un honor ser un dels finalistes.

“Per mi ja era un premi ser finalista d’aquests premis prestigiosos, però evidentment em vaig sentir molt emocionat i vaig pensar en els meus pares i en la família; després vaig adonar-me de la implicació i la rellevància”

Marc Schneeberger Pané

El jurat li ha reconegut la contribució a l’estudi de la fisiologia de l’homeòstasi en el cervell i ha destacat “la seva brillant trajectòria, el seu lideratge internacional i les seves aportacions en el descobriment en noves àrees del cervell”.

Marc Schneeberger Pané ha explicat que estudien com funcionen els circuits del cervell en diferents processos bàsics, com per exemple el de menjar, per poder donar resposta “a moments en què aquests circuits estan desregulats”.

“Al final volem donar resposta a moments en què aquests circuits estan desregulats, com en d’obesitat, en què l’individu té un impediment de detectar sacietat i té l’impuls de menjar més del que hauria”

Marc Schneeberger Pané

Actualment, Schneeberger, que es va graduar a la Universitat de Barcelona, desenvolupa la seva carrera professional a la Universitat de Yale. Però ha explicat que el seu objectiu és, en un període de pocs anys, poder acostar-se a casa i treballar, si pot ser, a Barcelona.

spot_img

El + Vist