Els museus no són espais per acollir un parell d’exposicions a l’any, sinó que s’han de reinventar per tal de crear experiències i emocions, i així generar la necessitat al visitant de repetir.
Aquesta és una de les conclusions que va donar ahir a Lloret Toni Puig, professor de màrqueting públic d’ESADE, especialista en fer ponències que no deixen ningú indiferent. I la d’aquest dimecres, a Lloret, no va ser cap excepció. La xerrada va formar part de la jornada que posava a debat si el patrimoni cultural és un reclam turístic pel territori.
Davant d’un públic format per gestors culturals d’arreu de Catalunya, a més d’algun estudiant, Toni Puig va defensar que els museus i el patrimoni serveixen “per inspirar el futur”, i va recomanar als assistents que siguin més creatius a l’hora de dirigir els equipaments culturals. Per a Toni Puig, hi ha uns quants equipaments que fan bé les coses. Posa com a exemple el Museu de Ciències Naturals de Berlin o el complex de museus de Viena.
Entre el públic assistents hi havia Francesc Ten, director dels serveis territorials del Departament de Cultura a Girona. Va valorar la jornada en termes positius i, de pas, les aportacions de Toni Puig.
La ponència de Toni Puig va donar pas a una taula rodona, amb diferents participants. Entre elles, Jordi Tresserras, consultor i expert en màrqueting, que opina que el model de sol i platja no ha quedat obsolet, però que cal complementar-lo amb trets identitaris de la comunitat.
La jornada va reunir ahir una seixantena de participants a la Casa de la Cultura.