10.1 C
Lloret de Mar

Nou pas endavant per fer realitat la nova residència per a la gent gran a Lloret de Mar

L’Ajuntament sol·licitarà a la Generalitat que li delegui la competència per poder fer la licitació per construir i gestionar la futura residència per a la gent gran i centre de dia.

El ple d'aquest dilluns
El ple d'aquest dilluns

Darreres Notícies

L’Ajuntament sol·licitarà a la Generalitat que li delegui la competència per poder fer la licitació per construir i gestionar la futura residència per a la gent gran i centre de dia de Lloret de Mar. L’equip de govern ha impulsat aquesta mesura per desbloquejar el projecte, atès que, a dia d’avui, encara no s’ha formalitzat el conveni entre el Departament de Drets Socials i l’Ajuntament, malgrat disposar d’un protocol signat amb la mateixa conselleria l’octubre del 2020, on s’estableixen el nombre de places de residència públiques que disposaria el nou equipament, així com les places de centre de dia.

Tal com s’ha exposat en el plenari d’aquest dilluns, en cas que la Generalitat delegués aquesta competència, hauria de comprometre el finançament per poder licitar la construcció i gestió de la nova residència i centre de dia, on podran optar diverses empreses. Davant les crítiques d’alguns grups de l’oposició per no apostar per una gestió pública de la futura residència, l’alcalde, Jaume Dulsat, ha argumentat que a dia d’avui no es disposen dels recursos propis necessaris; ni tampoc hi ha possibilitats d’aconseguir finançament per fer front als 11 milions d’euros més IVA que es preveuen per a la construcció de l’equipament, malgrat haver sol·licitat finançament a l’Institut Català de Finances o l’INCASOL.

A més a més, l’alcalde també ha exposat que han presentat una sol·licitud a la conselleria de Drets Socials per poder disposar dels fons europeus Next Generation per poder obtenir el finançament per construir la nova residència i centre de dia. Una sol·licitud que està pendent de resolució. Per tant, les gestions que s’estan realitzant són el camí que ha trobat el consistori perquè el nou equipament acabi sent una realitat.

Això sí, si la Generalitat atorga la competència a l’Ajuntament, també haurà de complir el conveni del 2020 i, per tant, finançar 48 places públiques noves. Sumades a les 16 places públiques que hi ha actualment i les 8 finançades per la Fundació Nicolau Font, són un total de 72 places de residència assistida públiques. Si hi sumem les privades, seran un total de 136. A més, estan projectades 20 places de centre de dia per a persones dependents. Recordem que el futur equipament està previst que es construeixi al turó de Can Buch.

Tots els regidors dels grups del govern, de Ciutadans i de Força Lloret han donat suport a la proposta, mentre que Lloret en Comú i el PSC s’han abstingut. Escolteu els portaveus en l’arxiu adjunt a la notícia.

spot_img

El + Vist