5.1 C
Lloret de Mar
Moment de la votació per escollir el jutge de pau substitut

El ple designa Marc Ribera Moreno com a jutge de pau substitut de Lloret

Llegeix aquí el resum de la sessió d'aquest dilluns.

Moment de la votació per escollir el jutge de pau substitut

Darreres Notícies

Marc Ribera Moreno ha estat designat jutge de pau substitut en el ple d’aquest dilluns, amb la majoria de vots entre els quatre candidats que s’hi van presentar. La votació es va fer d’una manera poc habitual: de forma secreta i nominal, amb els regidors dipositant els vots en un sobre a dins d’una urna. Aquest fet, idèntic al què s’utilitza per escollir l’alcalde, va generar més d’una broma i referència a les urnes de l’1 d’octubre.

El ple també ha permès fer una modificació de crèdit del pressupost municipal. També s’han resolt les al·legacions i s’ha aprovat de forma definitiva l’ordenança que regula els Habitatges d’Ús Turístics, coneguts com a HUTS.

A banda d’aquestes qüestions, la sessió comptava amb tres mocions d’ICV-EUiA. Una d’elles va ser retirada per la mateixa coalició. Demanava la contractació d’una tercera vetlladora per a la Unitat d’Educació Especial a l’escola Àngels Alemany. La regidora d’Ensenyament, Mònica Cunill, va anunciar que “ja ha començat una nova vetlladora i, per tant, n’hi ha dues a l’Àngels Alemany i una al Pompeu Fabra”.

Després d’aquestes explicacions, ICV-EUiA va retirar la moció de l’ordre del dia. La coalició, però, sí que va portar a debat les dues altres, que es van aprovar per unanimitat. En la primera, es demanava l’adhesió de Lloret a la xarxa de ciutats per la bicicleta. La segona consistia en crear una oficina de memòria històrica i d’atenció als familiars de les víctimes del franquisme, que s’ubicaria a l’arxiu. En aquest cas, la moció la van presentar conjuntament ICV-EUiA i En Lloret Sí Se Puede.

Un cop fet l’apartat de precs i preguntes, que en va incloure 14 de Ciutadans demanant explicacions sobre l’organització de l’1 d’octubre a Lloret, com el seu cost, el ple va acabar 5 hores i mitja després d’haver començat.

spot_img

El + Vist