14.1 C
Lloret de Mar
Una imatge del ple del maig

El ple municipal preveu fer el primer pas per poder renovar el mercat municipal

El tràmit que s’ha d’aprovar en la sessió d’aquesta tarda és l’admissió a tràmit de l’estudi de viabilitat econòmica d’aquest projecte. El ple començarà a les 18 hores i es pot seguir per ràdio, Internet o Facebook Live.

Una imatge del ple del maig

Darreres Notícies

Avui hi ha ple a l’Ajuntament de Lloret de Mar i tot preveu que es farà el primer pas per poder renovar el mercat municipal. Ja vam explicar que havia arribat al consistori la proposta d’una empresa per reformar de dalt a baixa l’equipament, que actualment té 30 anys d’antiguitat i una dotzena de parades.

El tràmit que s’ha d’aprovar en la sessió d’aquest dilluns és l’admissió a tràmit de l’estudi de viabilitat econòmica d’aquest projecte, perquè pugui sortir a licitació pública. De moment, la iniciativa es veu amb bons ulls.

La inversió prevista frega els tres milions d’euros. El projecte manté la ubicació actual i inclou parades de degustació, a banda de mantenir les parades tradicionals. Si s’admet a tràmit l’estudi de viabilitat, s’haurà de veure què en diuen els tècnics d’aquest projecte, que pretén rehabilitar i gestionar de manera privada el mercat municipal de Lloret.

En el ple d’avui també es preveu aprovar de manera inicial el reglament del consell municipal de la gent gran, així com designar les festes locals per al 2018. Seran el 24 de juliol, Santa Cristina, i el 19 de novembre, ja que Sant Romà és diumenge i la festivitat passa a l’endemà dilluns.

La sessió d’aquest dilluns inclou tres mocions. Una d’elles sol•licita que el Pere Torrent sigui considerat com a centre de màxima complexitat pel departament d’Educació de la Generalitat. Recordem que aquest reclam va motivar una protesta dies enrere a les portes de l’escola, organitzada per les famílies dels alumnes. Allà hi van ser presents representants de tots els grups municipals, que estan d’acord amb aquesta catalogació.
Posteriorment, la consellera Meritxell Ruiz va confirmar que per al proper curs el Pere Torrent no tindrà la consideració de màxima complexitat, però sí els recursos que necessita. Aquesta moció la presenten de forma conjunta ICV-EUiA, el Moviment Independent de Lloret i En Lloret Sí Se Puede.

En el ple es presenta una altra moció per reclamar que es retornin els llocs i condicions de treball als empleats de la planta de la Coca-Cola a Fuenlabrada, després de l’expedient de regulació d’ocupació per part de la multinacional, que els empleats van portar a la justícia i aquesta els va donar la raó. Aquesta moció la presenten ICV-EUiA i En Lloret Sí Se Puede.

Finalment, el Moviment Independent de Lloret presenta una proposta per implantar un sistema d’identificació dels propietaris dels gossos a través de la prova de l’ADN. En aquest cas, es vol identificar els propietaris que no recullen les defecacions dels seus animals de la via pública per poder-los sancionar, tal i com consta a l’ordenança corresponent.

El ple, com és habitual, comença a les sis de la tarda. El podreu seguir en directe per ràdio, Internet i Facebook Live.

spot_img

El + Vist