17.9 C
Lloret de Mar

Primer pas per crear una nova plaça al nucli antic

L'Ajuntament ha iniciat els tràmits per expropiar la finca que hi ha a la confluència dels carrers Costa de la Fàbrica, Fàbrica i Migdia, amb l’objectiu d’esponjar la zona i millorar-la estèticament.

La finca que l'Ajuntament vol expropiar
La finca que l'Ajuntament vol expropiar

Darreres Notícies

L’Ajuntament vol crear una nova plaça al nucli antic. En concret, a la confluència entre els carrers Costa de la Fàbrica, Fàbrica i Migdia, amb l’objectiu d’esponjar la zona i millorar-la estèticament. Per això el ple d’aquest dilluns ha acordat, per unanimitat, iniciar els tràmits per expropiar la parcel·la, que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del 2007 marca com a zona verda i, per tant, no és habitable.

servicios profesionales jimenez

El Govern municipal ha decidit actuar ara per municipalitzar l’espai perquè ha rebut una subvenció dels fons Next Generation per finançar l’expropiació de la finca, l’enderroc de l’edifici actual i l’adequació de la nova plaça.

“És una petita parcel·la que no és habitable, qualificada de zona verda des del 2007, i tenim una subvenció per poder-la transformar en una plaça petita singular i bonica dins d’aquella zona”

Albert Robert

De moment, el Govern ha intentat arribar a un acord amb els propietaris, que en són dos, però com que no ha estat possible ha iniciat els tràmits per poder fer l’expropiació.

Així doncs, si no s’arriba a un acord abans, serà el Jurat d’Expropiació Forçosa qui fixi un Justipreu. El regidor d’Urbanisme, Albert Robert, ha assegurat que, si tot avança com està previst, estan dins dels terminis que fixen els fons Next Generation.

Al ple, l’alcalde, Jaume Dulsat, també ha exposat que, en començar a treballar per fer la sol·licitud als Next Generation, es van plantejar l’adquisició de grans edificis en desús, com hotels o sales de festa, però els serveis tècnics van valorar-ho i el cost era massa elevat.

En l’arxiu adjunt, escolta la ronda de portaveus, amb les regidores no adscrites Marina Nicolàs i Lara Torres, a més de Lluïsa Baltrons (Força Lloret), Francisco Pastor (PSC), Miguel Gracia (Lloret en Comú), Albert Ferrández (ERC), Jordi Hernández (Cs) i Jordi Sais (Junts per Lloret). La majoria coïncideix en destacar “l’esponjament que suposarà aquesta actuació pel nucli antic, un barri amb molta densitat d’habitatges”.

spot_img

El + Vist