17.4 C
Lloret de Mar

Quatre lloretencs treballen amb la cooperativa Idària

És una cooperativa amb poc temps de vida que es marca l’objectiu de treballar per facilitar la inserció laboral a persones amb risc d’exclusió.

Entrevistats a la ràdio
Entrevistats a la ràdio

Darreres Notícies

Quatre lloretencs han treballat, els últims sis mesos, amb la cooperativa Idària. Ho han fet en un programa de producció de carbó a través de biomassa obtinguda per ells mateixos a través de la neteja de boscos, aconseguint un producte d’alta qualitat. Un dels lloretencs és l’Albert Izquierdo, que ha quedat molt content de l’experiència.

servicios profesionales jimenez

Aquesta ha estat la primera experiència d’Idària com a empresa d’inserció laboral i s’han escollit els beneficiaris a través d’un programa de Dipsalut, en el qual l’Ajuntament de Lloret espera poder tornar-se a adherir per poder ajudar a veïns de la vila que tenen un risc d’exclusió social elevat perquè porten molt de temps fora del mercat laboral. Així ho ha assegurat la tècnica del Pla Local d’Inserció Social, el PLIS, del departament de Benestar i Família, Montse Rey.

Des d’Idària, el tutor del grup de treball on s’han integrat els quatre lloretencs, Marc Pons, assegura que el resultat ha estat molt positiu i que ha sigut un grup molt productiu.

Idària, que té seu a Llagostera, és una cooperativa amb poc temps de vida que es marca l’objectiu de treballar per facilitar la inserció laboral a persones amb risc d’exclusió, sobretot aturats de llarga durada, majors de trenta anys i amb càrregues familiars. Anaïs Pascual remarca que és una entitat sense ànim de lucre.

La previsió és que a finals d’any es faci una nova convocatòria del programa, gràcies a una subvenció de Dipsalut.

spot_img

El + Vist