29.9 C
Lloret de Mar
L'hotel Selvamar, aquest matí

Reobre l’antic Selvamar, un dels hotels de Lloret que tenia la llum punxada

El cas es va destapar fa dos anys arran d'un incendi al Sun Village, l'únic que continua tancat.

L'hotel Selvamar, aquest matí

Darreres Notícies

Reobre un altre dels hotels de Lloret que tenien la llum punxada. Es tracta del Marina Sand, l’antic Selvamar, que ha tornat a entrar en funcionament després que un altre grup hoteler l’hagi comprat. El cas dels quatre establiments que tenien la llum connectada a la xarxa elèctrica pública es va destapar fa dos anys, arran d’un incendi a l’hotel Sun Village, l’únic que es manté tancat.

L’anterior grup hoteler, el Savoy, es va declarar insolvent i encara no ha abonat els més de tres milions d’euros que l’Ajuntament va imposar-li com a multa. El conflicte encara està a l’espera d’una resolució per la via jurídica.

Els nous empresaris, però, ja han pagat altres deutes que tenien els hotels tant amb les companyies de llum, aigua i gas com amb el consistori de Lloret. De fet, han abonat 300.000 euros que devien a l’Ajuntament en concepte de l’Impost de Béns Immobles.

I no només això. La cadena s’ha compromès amb l’alcalde, Jaume Dulsat, a construir, per la temporada vinent, un parc aquàtic a dins de l’antic Marina Sand. Amb aquest, Lloret sumaria ja quatre establiments hotelers amb atraccions i tobogans aquàtics. Ho ha explicat Jaume Dulsat, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies.

Dulsat ha destacat que aquesta inversió s’emmarca en el projecte del govern local de reconvertir la destinació. Una aposta conjunta amb la Diputació de Girona, la Generalitat i el sector hoteler. La iniciativa es recull en el Pla de Reconversió Turística. En base a aquest acord, el gremi d’hostaleria de Lloret es compromet a invertir anualment un mínim de 20 milions d’euros per innovar i millorar les instal·lacions turístiques.

L’alcalde sosté que aquesta transformació comença a donar els seus fruits, però que serà un procés dilatat en el temps.

El projecte també recull inversions per part del sector públic. Les més remarcables fins a dia d’avui són l’arribada de la banda ampla a Lloret i la instal·lació de Wi-Fi gratuït a totes les platges. Dins dels plans d’inversió, es troba també el nou ramal de l’autopista fins al municipi. Ara per ara, la construcció de la infraestructura està en suspensió cautelar arran de la denúncia de la plataforma Aturem la C-32. Tot i això, l’alcalde es mostra optimista de cara a la represa de les obres. Dulsat defensa que, en un destí turístic com Lloret, la millora de l’accés per carretera és essencial.

Segons la interlocutòria judicial existeixen indicis que el govern hauria aprovat el traçat del ramal sense la declaració d’impacte ambiental. I d’aquí ve la denúncia de la plataforma que s’oposa a l’arribada de la C-32 a Lloret. Jaume Dulsat confia que el conflicte es desencalli aviat i explica que el govern català està refent la ponència mediambiental per poder reprendre les obres de construcció.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img