17.4 C
Lloret de Mar

Sa Boadella és la 6a millor platja d’Europa, la millor de Catalunya i la 2a de l’Estat espanyol

S'ha escollit per votació popular a través de l'European Best Destinations. A més, Lloret ha revalidat les 5 banderes blaves, a totes les platges.

Sa Boadella
Sa Boadella

Darreres Notícies

La platja de Sa Boadella de Lloret és la sisena millor d’Europa. Així ho indica l’European Best Destinations, que cada any elabora una llista amb les platges de més qualitat del continent a través d’una votació popular.

servicios profesionales jimenez

Segons el portal web, dedicat a les millors destinacions europees, la de Sa Boadella també és la millor platja de Catalunya i la segona millor de l’Estat espanyol, per darrere de la de Nerja, a Màlaga, que ocupa el segon lloc del rànquing general d’Europa.

Des de Lloret, el regidor de Platges, Jordi Orobitg, ha rebut la notícia amb molta satisfacció, tot i que creu que no és cap novetat que Sa Boadella és “una platja meravellosa”. I recorda que des de fa més d’una dècada no hi accedeixen embarcacions i, a més, des de l’any passat és l’única platja de tot Lloret on està prohibit fumar en la seva integritat.

La millor platja per als viatgers que han participat a la votació és la de Pasjaca, a Croàcia. El podi el completen la ja esmentada platja malaguenya de Nerja i la de Nugal, també croata. De l’Estat espanyol, a la llista també hi ha la platja de Bolonia, a Càdis, en la tretzena posició; en la quinzena, Cala Pregonda de Menorca; i en el dissetè lloc, la Cala del Pi de Platja d’Aro.

El rànquing complet és el següent:

1 – Pasjaca (Cavtat, Croàcia)
2 – Nerja (Màlaga)
3 – Nugal (Makarska, Croàcia)
4 – Porthminster (St. Ives, Anglaterra)
5 – Isla de San Nicolás (Budva, Montenegre)
6 – Cala Sa Boadella (Lloret de Mar)
7 – Cape Drastis (Corfú, Grècia)
8 – Saleccia (Casta, França)
9 – Bestouan (Cassis, França)
10 – Numana Alta (Ancona, Itàlia)
11 – Vlichos (Hidra, Grècia)
12 – Mamaia (Constanta, Romania)
13 – Bolonia (Càdis)
14 – Positano (Costa Amalfitana, Itàlia)
15 – Cala Pregonda (Menorca)
16 – Bolata (Balgarevo, Bulgària)
17 – Cala del Pi (Platja d’Aro)

Per elaborar aquest llistat, el portal European Best Destinations ha rebut, en aquesta ocasió, més de 30.000 vots de viatgers de 116 països diferents.

D’altra banda, Lloret de Mar ha revalidat les cinc banderes blaves. I és que totes les platges de la vila (la de Lloret, Fenals, Santa Cristina, Sa Boadella i Cala Canyelles) compten amb aquesta certificació que lliuren cada any l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental. Així doncs, Lloret de Mar segueix sent la ciutat de tot el litoral català que compta amb més banderes blaves.

A més a més, el regidor ha ressaltat que aquest any s’han atorgat dues distincions especials a Lloret de Mar: una per la bona accessibilitat a les platges i l’altra, el guardó Senderos Azules per la marxa de les Platges, que organitza conjuntament el Consistori amb el Xino-Xano.

Sobre les mesures d’accessibilitat, el regidor posa de relleu el reconeixement que fa una institució imparcial, malgrat l’allau de crítiques que rep l’Ajuntament cada any abans de començar la temporada turística.

Jordi Orobitg també ha matisat que per revalidar les banderes blaves es passen una auditoria molt severa, que valora les condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, compliment de la legislació, atenció a persones amb discapacitat, i oferta complementària i educativa, entre altres.

Pel que fa al conjunt del litoral gironí, aquest 2019 onegen les mateixes banderes blaves que l’estiu passat, un total de 28.

spot_img

El + Vist