9.8 C
Lloret de Mar

Santi Vila anuncia la gratuïtat dels peatges per als vehicles elèctrics a partir del 15 de setembre

La gratuïtat s’aplicarà a diverses vies, com la C-32 en el tram del Maresme, que interessa especialment als lloretencs o bé als turistes que vénen a la vila de vacances per aquesta autopista.

Santi Vila, aquest matí quan ha anunciat la gratuïtat dels peatges per als cotxes elèctrics
Santi Vila, aquest matí quan ha anunciat la gratuïtat dels peatges per als cotxes elèctrics

Darreres Notícies

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat aquest matí que els peatges a les autopistes titularitat de la Generalitat seran gratuïts per a tots els vehicles elèctrics. La mesura entrarà en vigor després de l’estiu, a partir del 15 de setembre.

servicios profesionales jimenez

La gratuïtat s’aplicarà a diverses vies, com la C-32 en el tram del Maresme, que interessa especialment als lloretencs o bé als turistes que vénen a la vila de vacances per aquesta autopista. També afectarà la C-32 en el tram del Garraf, el peatge de la C-33 a Mollet i a la C-16, inclosos els túnels de Vallvidrera. Segons el govern, se’n podran beneficiar els més de 3.100 vehicles elèctrics que es calcula circulen actualment per Catalunya.

Aquesta mesura té per objectiu incentivar la circulació de vehicles nets, que no generen emissions i, per tant, no contaminants. Els propietaris que es vulguin acollir a la bonificació hauran d’estar registrats al portal EcoviaT.

Des de l’any 2011 disposa d’un sistema de descomptes que, en funció del peatge, és del 30% per als vehicles amb baixes emissions i per als que fan més de 16 viatges, i del 40% per als ocupats per 3 o més persones.

Amb el nou descompte, els vehicles elèctrics passaran a obtenir directament una bonificació del 100%, sigui quina sigui la seva recurrència o ocupació.

spot_img

El + Vist