19.7 C
Lloret de Mar
Ple municipal

S’aprova la creació del consell assessor de la gent gran, malgrat les 15 abstencions

En el ple d'aquest dilluns també es va decidir que Lloret donarà suport al Banc d'ADN per a les identificacions dels desapareguts a la Guerra Civil.

Ple municipal

Darreres Notícies

Al ple d’ahir també es va donar el vistiplau a la creació del Consell Assessor de la Gent Gran, malgrat que la majoria de grups es van abstenir en la votació.

La proposta la va fer ICV – EUiA a través d’una moció, però CDC, MILLOR, PSC i ERC van considerar que la creació del consell ja la preveu la moció del PSC aprovada en l’anterior plenari perquè Lloret treballi per adherir-se a la Xarxa de Ciutats Amigables amb la Gent Gran de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Tot i així, ICV – EUiA va defensar que Lloret pot quedar exclòs de la xarxa perquè li manquin algunes característiques i, en canvi, és necessari que compti amb aquest consell assessor independentment de si aconsegueix entrar a la xarxa o no.

Finalment, el vot positiu de la coalició, de C’s, del PPC i d’En Lloret Sí Se Puede va permetre que la moció prosperés, malgrat les 15 abstencions.

Més punts que es van aprovar. Lloret donarà suport al Banc d’ADN per a les identificacions dels desapareguts a la Guerra Civil.

La proposta d’ERC, que va arribar al ple amb les adhesions de CiU, PSC, ICV – EUiA i En Lloret Sí Se Puede, es va aprovar per unanimitat. En el debat del punt es va posar de manifest que Espanya és el segon país on hi ha més fosses per obrir, 344 de les quals són a Catalunya i sumen 4.600 famílies interessades en trobar els seus familiars. A l’estat, hi ha uns 115.000 desapareguts. El punt va acabar amb forts aplaudiments del públic.

La moció que no va prosperar va ser la presentada pel MILLOR per crear un estacionament per autocars a l’antic aparcament Pujadas, entre la piscina municipal i el pavelló del Molí.

Els grups van argumentar que ara mateix hi ha moltes places d’aparcament gratuït per als veïns i usuaris de les instal•lacions esportives i, a més, CDC va posar de manifest que la seva intenció en aquest terreny és crear equipaments per a esports de raqueta i un pàrquing municipal gratuït de 200 places. D’aquesta manera, segons l’equip de govern, es dinamitzarà la zona esportiva, tal com apunta el regidor de Mobilitat, Albert Robert.

El regidor va afegir que per aquest any ja està tancat l’acord amb el propietari de l’aparcament de Fenals que ja es va utilitzar la temporada passada i que de cara a l’any que ve la intenció és trobar un lloc definitiu.

Totes les formacions van deixar clar que estan d’acord en la necessitat de tenir un aparcament per a autocars, però totes -excepte el MILLOR- van matisar que creuen que s’ha d’ubicar als afores del municipi.

spot_img

El + Vist