L’Arxiu Municipal ha presentat un llibre que recull les excavacions fetes durant més de 25 anys (de 1987 a 2013) al poblat ibèric de Montbarbat, un dels tres que hi ha al terme de Lloret de Mar i un dels més importants arreu de les comarques gironines.
Es tracta d’un poblat d’ubicació privilegiada, a dalt d’una muntanya, amb vistes que permetien controlar bona part del territori. El jaciment destaca per la seva extensió, de més de 7.000 metres quadrats. Actualment se n’ha excavat només el 23%. Les tasques s’han dut a terme al llarg dels anys, per part d’estudiants i voluntaris de Lloret i Blanes.
La persona al capdavant dels treballs ha estat la doctora en Història per la Universitat de Barcelona, Maria del Vilà Vilà i Bota, autora del llibre “L’oppidum de Montbarbat”, qui destaca que és un “poblat de frontera, molt gran”.

Durant la presentació del llibre, que forma part de la col·lecció ‘Es Frares’, l’alcalde Jaume Dulsat destaca que “és interessant saber com era Lloret abans de ser Lloret”.
En l’acte de presentació, feta aquest dimecres amb presència limitada per la pandèmia, han assitit l’alcalde Dulsat, l’autora, la regidora del Servei d’Arxiu Municipal, Ana Garcia-Castany i el cap del Servei, Joaquim Daban. El llibre es podrà adquirir a partir del proper dilluns, 30 de novembre, a la Unitat de Patrimoni Cultural, a Can Saragossa, al Museu del Mar i a les llibreries de Lloret.